MENIU

FRESH-REFRESH. Alimente sănătoase care ne mențin tineri

Alimentele cu un indice glicemic ridicat, cu carbohidrati rafinati, zaharuri, sunt alimente ce creeaza senzatia de foame la scurt timp dupa ce sunt consumate.

Proteina este cea care creeaza senzatia de satietate mai repede decat grasimile sau carbohidratii.

Iata cateva alimente pe care trebuie sa le includeti in dieta ori de cate ori aveti ocazia pentru ca sunt bogate in proteine: nuci, seminte, legume, radacini, crucifere, plante cu frunze verzi, rosii.

Spirulina, polenul, goji si semintele de in contin o cantitate impresionanta de proteina care se asimileaza usor si repede.

Majoritatea produselor de consum din zilele noastre ne imbatranesc si ne imbolnavesc. Suntem inconjurati de mancare densa, bogata in calorii care ne face mai mult rau decat bine.

De cele mai multe ori suntem tentati sa mancam in exces si acest lucru duce la cresterea in greutate, imbatranire prematura si degradarea sanatatii. Cei care iubesc dulciurile trebuie sa stie ca pe lista produselor care ne imbatranesc si nu ne fac bine sunt incluse si torturile, prajiturile, inghetata, ciocolata conrnulete etc. Sunt dulci, foarte gustoase dar total nesanatoase. Sunt alimente care creeaza deteriorari ale organismului.

Combinatia de zaharuri si grasimi creeaza rezistenta la insulina si leptina, deterioreaza sistemul de satietate si  afecteaza intreg metabolismul.

Mai multe articole despre:
alimente grăsimi zaharuri fresh-refresh