MENIU

EUROVISION 2014. SCANDAL la EUROVISION înainte de marea FINALĂ EUROVISION

Paula Selin si Ovi la EUROVISION

EUROVISION 2014. Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la EUROVISION 2014, intră pe poziţia a şasea în finala concursului EUROVISION 2014 care va avea loc sâmbătă, în Copenhaga, se arată pe site-ul eurovision.tv. EUROVISION 2014 se desfăşoară în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".  

EUROVISION 2014. 37 de ţări au participat la ediţia din acest an a EUROVISION. Dintre acestea, în finala de sâmbătă vor participa 26 de ţări.

Potrivit caselor de pariuri, suedeza Sanna Nielsen, cu piesa ei new-age pop "Undo", este cotată cu cele mai mari şanse de a câştiga ediţia de anul acesta a EUROVISION. Dacă va câştiga, aceasta va fi a doua oară în ultimii trei ani când concursul s-ar organiza în această ţară. De la înfiinţarea Eurovision, Suedia a câştigat acest concurs de cinci ori, de menţionat fiind victoria din 1974 - Abba, cu piesa "Waterloo".

Însă ecourile geopolitice ale conflictului Rusia - Crimeea ar putea domina competiţia care a contribuit la lansarea carierelor unor artişti precum Abba şi Celine Dion. Mulţi dintre spectatorii de la Copenhaga le-au huiduit pe reprezentantele Rusiei - gemenele Tolmachevy, în vârstă de 17 ani -, marţi, când acestea au concurat în prima semifinală.

Pentru a adăuga noi controverse, organizatorii competiţiei au spus că voturile din Crimeea - anexată recent de Rusia - vor fi adăugate celor din Ucraina. Acest lucru se întâmplă pentru că voturile se bazează pe codurile telefonice naţionale existente.

De altfel, s-a speculat foarte mult asupra faptului că participarea la Eurovision a Rusiei va avea de suferit, din cauza acestei anexări, dar şi pentru că nu respectă drepturile minorităţilor sexuale. Eurovision este o competiţie muzicală extrem de populară în rândul comunităţii gay.

Surorile Tolmachevy, Anastasia şi Maria, care au câştigat competiţia Eurovision Junior în 2006, nu au dorit să comenteze asupra aspectelor politice ale acestui conflict.

În schimb, cântăreaţa ucraineană Mariya Yaremchuk, care a fost îndelung ovaţionată marţi, când a participat la prima semifinală, a spus că pregătirea ei pentru această competiţie a fost afectată de criza din ţara sa. "De fapt, când mă pregăteam în Ucraina, nu puteam să mă concentrez pe munca mea, pentru că toată lumea era influenţată de asta (conflictul ruso-ucrainean, n.r.)", a spus aceasta pentru Reuters.

De altfel, organizatorii danezi ai Eurovision 2014 au declarat ca temă principală a evenimentului toleranţa, iar steaguri în culorile curcubeului - simbolizând comunitatea gay - au fost afişate peste tot în Copenhaga.

Reprezentanta Austriei, travestitul Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth - purtând tocuri înalte, gene foarte lungi, dar şi o barbă generoasă -, s-a calificat în finala de sâmbătă, după ce a trecut de semifinala de joi. Audienţa de la Copenhaga a ovaţionat-o joi, iar casele de pariuri o includ printre favoriţi, cu piesa sa "Rise Like a Phoenix".

"Barba este o declaraţie, un mod de a spune că poţi reuşi orice, indiferent de cine eşti şi de cum arăţi", a spus Wurst pentru Reuters.

Petiţii online au fost iniţiate în Belarus, Armenia şi Rusia - unde guvernul a emis, anul trecut, o lege care interzice "propaganda gay" în rândul minorilor - pentru ca imaginile cu Wurst să fie eliminate sau editate în transmisiile televizate din aceste ţări.

De-a lungul timpului, controversele politice nu au lipsit de la Eurovision. Astfel, în 2009, când Rusia a invadat Georgia, aceasta din urmă a dorit să participe la Eurovision cu un cântec satiră la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, intitulat "We don't wanna Put In". Însă organizatorii au spus că piesa Georgiei are conotaţii politice prea puternice şi i-au rugat pe reprezentanţii acestei ţări să schimbe versurile sau să participe cu un alt cântec. Georgia s-a retras atunci din competiţie, scrie Mediafax.ro.

Eurovision Song Contest 2014 se desfăşoară în Copenhaga după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătă vor participa 26 de ţări.

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, intră pe poziţia a şasea în finala concursului Eurovision 2014, care are loc pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Ordinea de intrare în concurs este următoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), concurează în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

Finala de sâmbătă va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).



Ordinea de intrare în concurs a fost stabilită de producătorii show-ului şi aprobată de administratorul executiv al European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, şi de preşedintele Grupului de referinţă, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Astfel, ordinea de intrare în concurs este următoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

 EUROVISION 2014. Ucraina va fi reprezentată de Mariya Yaremchuk, cu melodia "Tick-Tock"

EUROVISION 2014. Pentru Belarus va urca pe scena EUROVISION 2014 Teo, care va interpreta piesa "Cheesecake"

EUROVISION 2014.  Azerbaidjan - Dilara Kazimova va cânta "Start A Fire"

EUROVISION 2014. Islanda va fi reprezentată de trupa Pollapönk, care va cânta "No prejudice"


EUROVISION 2014.Carl Espen Thorbjørnsen va cânta pentru Norvegia melodia "Silent Storm"

NORVEGIA este reprezentată de Carl Espen - Silent Storm

 EUROVISION 2014. Pentru România vor urca pe scena de la EUROVISION Paula Seling şi OVI, cu piesa "Miracle"

 EUROVISION 2014. Armenia este reprezentată de Aram MP3, cu "Not Alone"

EUROVISION 2014.  Muntenegru - Sergej Ćetković va cânta "Moj Svijet"

EUROVISION 2014. Polonia se prezintă cu melodia "My Słowianie - We Are Slavic", interpretată de Donatan & Cleo

EUROVISION 2014.Grecia - Freaky Fortune feat. RiskyKidd vor cânta "Rise up"

EUROVISION 2014. Austria - Conchita Wurst va interpreta piesa "Rise Like A Phoenix"

EUROVISION 2014. Germania: Elaiza - It is right

 

EUROVISION 2014.  Suedia este reprezentată de Sanna Nielsen, cu melodia "Undo"


 

EUROVISION 2014. Franţa: TWIN TWIN - Moustache

EUROVISION 2014. Rusia - Duo-ul Tolmachevy Sisters va interpreta melodia "Shine"

 

EUROVISION 2014. Italia: Emma - La Mia Città

 EUROVISION 2014. Finlanda - Trupa Softengine, cu melodia "Something better"

 

EUROVISION 2014. Spania: Ruth Lorenzo - Dancing in the rain

 

 EUROVISION 2014. Elveţia, piesa "Hunter of stars", în interpretarea lui Sebalter

 

EUROVISION 2014.  Ungaria va fi reprezentată pe scena de la Copenhaga de Andras Kallay, cu melodia "Running"

 

EUROVISION 2014. Malta este reprezentată de trupa Firelight, care va cânta "Coming Home"

EUROVISION 2014. Danemarca: Basim - Cliche Love Song

EUROVISION 2014. Trupa "The Common Linnets" va reprezenta Olanda pe scena EUROVISION 2014, cu melodia "Calm after the storm"

 EUROVISION 2014. San Marino - Valentina Monetta va interpreta melodia "Maybe"

EUROVISION 2014.Marea Britanie: Molly - Children of the Universe



Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

EUROVISION 2014. SURPRIZELE show-ului pregătit de Paula Seling şi Ovi pentru EUROVISION

 

EUROVISION 2014. Suspans la cote maxime, înainte de FINALA EUROVISION: ce jocuri de culise se fac


EUROVISION 2014. Toate "ingredientele" au fost reunite în Danemarca de organizatorii concursului EUROVISION pentru a face să crească suspansul înainte de finala de sâmbătă seară a acestei competiţii, unde se vor amesteca farmecul interpretativ, interesele geopolitice şi costume de scenă la limita scandalosului.

Armenia, Suedia şi Ucraina fac parte din rândul ţărilor de la care se aşteaptă un rezultat mare, dar, spre deosebire de anul trecut - când daneza Emmelie de Forest a câştigat competiţia, conform aşteptărilor, cu piesa ei "Only Teardrops" -, niciun favorit nu pare să se detaşeze în 2014.

Semn al faptului că politica influenţează voturile, mulţi spectatori din public au început să fluiere în momentul afişării rezultatelor semifinalei de marţi seară, care au anunţat că Rusia s-a calificat în finală. Şi, potrivit anumitor observatori, Ucraina ar putea să primească, sâmbătă, multe voturi de simpatie.

Televiziunea publică daneză (DR) intenţionează să mizeze la maximum pe această latură dramatică a galei EUROVISION, descrisă adeseori drept cel mai mare eveniment audivizual non-sportiv din lume.

"Când artiştii ies din scenă, filmăm imediat reacţiile lor. Vrem ca totul să fie cât mai dramatic", a declarat producătoarea TV Pernille Gaardbo.

Bugetul evenimentului este şi el unul impresionant: Danemarca şi-a fixat o limită de 190 de milioane de coroane daneze (25,5 milioane de euro) pentru a finanţa EUROVISIONul, care a atras 170 de milioane de telespectatori anul trecut în faţa micilor ecrane.

Din lipsă de fonduri, Bulgaria, Cipru şi Serbia nu participă la competiţia din acest an.

EUROVISION a câştigat în popularitate începând din anii '90, când European Broadcasting Union (EBU, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa) şi-a relaxat regulamentul referitor la obligaţia artiştilor participanţi de a cânta în limba ţării proprii sau de a fi acompaniaţi de o orchestră cu un dirijor.

După accesul lor la independenţă, EUROVISION a devenit extrem de popular în ţările din fosta URSS, care iau această competiţie mult mai în serios decât ţările occidentale, precum Marea Britanie, unde majoritatea populaţiei asociază evenimentul cu sarcasmul prezentatorului Terry Wogan.

În 2001, acesta din urmă nu s-a jenat deloc şi i-a ironizat fără milă pe cei doi prezentatori ai galei, care prezentau toate cântecele făcând rime.

Danemarca a găzduit deja concursul EUROVISION în 2001, când fraţii Olsen au câştigat concursul, cu cântecul "Fly on the Wings of Love".

În acest an, organizatorii au făcut apel la un trio de prezentatori, din care face parte şi Pilou Asbaek, celebru pentru rolul interpretat în serialul de televiziune danez "Borgen", care are deja mare succes şi în străinătate.

De câteva zile, principala arteră comercială din Copenhaga propune un veritabil "traseu turistic" pentru fanii concursului EUROVISION veniţi din lumea întreagă.

În acest an, competiţia se desfăşoară într-un vechi şantier naval, în centrul unei zone comerciale. "Este un loc minunat, un loc care inspiră", a spus Pernille Gaardbo. "Publicul este relativ aproape de scenă. Şi, chiar dacă aici vor fi 11.000 de persoane, se va crea o atmosferă intimă", a mai spus aceasta.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele 10 ţări calificate deja în finala EUROVISION Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi, de semifinala care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), vor concura în cea de-a doua semifinală a EUROVISION Song Contest 2014, joi seară, cu piesa "Miracle".

Semifinala de marţi a fost difuzată în direct pe TVR, iar semifinala de joi şi finala de sâmbătă vor fi transmise în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

EUROVISION Song Contest 2014 are loc la Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la EUROVISION 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la EUROVISION 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

EUROVISION este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena EUROVISION se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala EUROVISION (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.