MENIU

Efectele nebănuite ale saunei

<p>C&acirc;t de sănătosă este sauna? &Icirc;n niciun caz nu este indicată dacă suferi de aceste boli</p>

Sauna nu ne ofera numai un sentiment de relaxare si prospetime, ci ajuta la formarea unei bariere protectoare impotriva bolilor. Este de ajuns sa te duci odata pe saptamana si, datorita actiunii sale combinate cu frigul, treptat, corpul ni se tonifica.

Baia de sudoare era cunoascuta de toate popoarele inca din antichitate. Mult mai recent au inceput sa se dezvolte cabinele moderne, montate din lemn de calitate si cu o izolatie perfecta, scrie Ele.ro.

Filnandezii cei luminati

Se spune ca sauna provine din Finlanda. In orice caz, a devenit o parte componenta a culturii acestui popor nordic si pentru locuitorii de aici reprezinta un ritual zilnic care inlesneste trecerea de la tempoul de lucru la cel de odihna.

Dupa ce in anii `20 sportivii finlandezi si-au adus cu ei sauna la olimpiada, aceasta s-a extins cu rapiditate. Si la noi "baia de sudoare" si-a castigat rapid multi adepti, iar randurile lor se largesc continuu.

Cine poate intra in sauna?

La sauna pot merge aproape toti oamenii fara diferenta de sex sau varsta. Daca ezitam, nestiind daca starea noastra de sanantate ne permite sa facem sauna, ar trebui sa ne sfatuim mai intai cu un doctor.

Dar si un om complet sanatos, care vina prima data la sauna, trebuie sa respecte metoda corecta de practicare a saunei, care consta in urmatoarele faze:

Mai intai ne spalam bine corpul, facem dus, ne udam capul ca sa nu se incinga, ne invelim intr-un prosop mare si ne alegem o bancuta potrivita.

Daca sauna este construita dintr-un lemn de calitate, special destinat acestor spatii (cum este, de exemplu salcia africana), oaspetii nu au probleme cu respiratia.

Efectele imediate ale saunei

Scaderea greutatii prin eliminarea apei;

Relaxare psihica;

Inlaturarea toxinelor;

Curatoarea pielii, efect cosmetic;

Imbunatatirea metabolismului;

Relaxarea muschilor;

Eliberarea cailor respiratorii;

Atenuarea durerilor;

Un somn adanc.

Mai multe articole despre:
efecte saună aburi