MENIU

Efectele devastatoare ale alcoolului ? Vezi cum ai arăta după 20 de ani de excese alcoolice

Efectele nocive ale excesului de alcool sunt cunoscute: risc sporit de apariţie a bolilor hepatice, a depresiei şi de moarte prematură. Dar un program special de pe website-ul Rehabs arată şi care sunt efectele consumului ridicat de alcool asupra aspectului fizic, după ani de abuz, scrie descopera.ro.

Încărcând o fotografie în secţiunea Your Face as an Alcoholic a website-ului Rehabs,  utilizatorii pot vedea cum le-ar afecta alcoolul înfăţişarea după 5 ani, 10 ani, 15 sau 20 de ani de consum susţinut.

Alcoolul deshidratează organismul, având efecte dăunătoare asupra pielii şi părului, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

La nivelul feţei, consumul de alcool în exces poate avea ca efecte înroşirea feţei, umflarea ei (din cauza limfei care iese din vasele dilatate), capilare sparte, ten uscat şi de o culoare nesănătoasă, deoarece alcoolul în exces secătuieşte rezervele de fier ale organismului şi poate duce la anemie. Pe termen lung, consumul mare de alcool subţiază pielea, vasele de sânge devin mai vizibile şi sub ochi apar cearcăne pronunţate.