MENIU

Dieta MILITARĂ. Cum să slăbești 5 kilograme într-un timp foarte scurt

Dieta care te ajută să slăbești 5 kg într-o perioadă foarte scurtă. Foto/Profimedia

Dietă militară este una destul de drastică, însă te poate ajută să slăbești până la 5 kg în timp destul de scurt. Condiția de baza este să nu depășești un aport de 1400, 1200, respectiv 1000 de calorii în primele zile ale dietei și consumul de grăsimi să fie cât mai redus. Această dietă pune accentul pe combinații de alimente menite să accelereze metabolismul și nu presupune consumul de alimente exotice și de suplimente alimentare. În plus, odată ce ai revenit la regimul tău normal  vei avea riscul de a pune la loc kilogramele pierdute, ba chiar și în plus.

La fel de important este să șții că nu există studii care să spună că această dietă funcționează mai mult sau mai puțîn bine, însă cei care au utilizat-o au oferit un feedback pozitiv. Se pare, însă, că deficitul caloric propus de acest regim alimentar are rezultate în procesul de slăbire, cunoscut fiind faptul că un aport mai mic de calorii înseamnă mai mult țesut adipos eliminat.

În esență, dietă militară este una eficientă pe termen scurt, însă dacă vrei rezultate care să fie vizibile pe termen lung, ar trebui să consulți un nutriționist care să îți propună un plan alimentar personalizat.

Dietă pentru intervenția de micșorare a stomacului

Printre avantajele acestei diete se numără faptul că poți slabi în timp destul de scurt, efortul financiar nu este unul considerabil, iar timpul alocat preparării meselor nu este nici el foarte mare. Totodată, această dietă poate fi utilizată de către persoanele care trebuie să slăbească repede înaintea unei intervenții de micșorare a stomacului.

Sunt și o serie de dezavantaje, cele mai importante fiind deficitul caloric care poate afecta unele persoane, mai ales dacă au ceva suferințe de fond, rezultatele nu se mențîn pe termen lung mai ales dacă se revine la regimul alimentar anterior, există un risc crescut de carențe nutriționale și din acest motiv, persoanele care suferă de diferite afecțiuni cronice ar fi mai bine să întrebe medicul curant înainte de a trece la un astfel de regim drastic. În plus, o astfel de dietă poate produce ceva dezechilibre la nivelul tranzitului intestinal și poate duce la constipație.

Cel mult 1.500 de calorii pe zi

Așadar, dacă te gândești totuși să adopți o astfel de dietă, iată ce mai trebuie să șții despre această. Primele trei zile sunt ceva mai stricte, în vreme ce în următoarele 4 zile ale săptămânii, aportul caloric nu trebuie să depășească 1500 de calorii în fiecare zi.

Concret, în prima zi a dietei ai voie să incluzi cel mult 1400 de calorii. Asta înseamnă un mic dejun compus dintr-o felie de pâine prăjită cu unt de arahide sau de migdale, nu mai mult de 2 linguri, o jumătate de grepfruit și o cană de cafea sau de ceai verde. Atenție! Cafeaua și ceaiul trebuie consumate neîndulcite.

Masă de prânz va include o felie de pâine prăjită, o conservă de ton și o cană de cafea sau de ceai neîndulcite, în vreme ce la cină sunt permise 85 de grame de carne de pui, vită sau porc, pregătită la grătar, cu garnitură de fasole verde, nu mai mult de 100 de grame, un măr, o jumătate de banană și o porție mică de înghețată de vanilie, de preferat fără zahăr sau alți îndulcitori.

Cea de-a două zi a dietei este ceva mai restrictivă, cu un aport de numai 1200 de calorii. Micul dejun va fi compus dintr-o felie de pâine prăjită, un ou fiert tare, o banană mică și o cană de cafea sau de ceai verde, neîndulcite.

La masă de prânz se poate consumă un ou fiert tare cu 100 de grame de brânză cottage, 5 biscuiți sărați și o cană de cafea sau de ceai verde. Cină va fi compusă din 2 cremwursti, 50 de grame de morcovi cruzi, 70 de grame de broccoli fiert, la cuptor sau preparat la abur, o banană mică și o porție de înghețată de vanilie, neindulcita.

Doar 1.100 de calorii din a treia zi

Cea de-a treia zi vine cu un aport de doar 1100 de calorii. La micul dejun poți include o bucată de brânză chedar, dar micuța, 5 biscuiți sărați, un măr și o cană cu cafea sau ceai verde. La prânz poți include o felie de pâine prăjită, un ou ochi, jumări sau fiert și o cană de cafea sau ceai verde. Dacă alegi să prepari oul jumări sau ochi, ai grijă la cantitatea de ulei pe care o folosești. Îți recomand o tigaie pe care să o ungi cu puțîn ulei. Cină din cea de-a treia zi va fi compusă dintr-o conservă cu ton, o banană mică, o postie de înghețată de vanilie neindulcita.

În aceste trei zile consumă cât mai multă apă plata, eventual cu lămâie pentru că această favorizează arderea grăsimilor. Sunt excluse din alimentație, în aceste 3 zile, laptele, dulciurile, sucurile de fructe, orice tip de îndulcitor și alte fructe în afară celor recomandate în dietă.

În următoarele 4 zile este important să îți ajustezi regimul alimentar astfel încât acesta să nu depășească aportul de 1500 de calorii permis în fiecare zi. Poți folosi diferite aplicații de pe telefonul mobil, care să te ajute să gestionezi mai bine acest aspect.

Sursa: cumsa.ro