MENIU

Destinații magice pentru sărbătorile de iarnă

<p>Destinații magice pentru sărbătorile de iarnă&nbsp;</p>

Vacanța de iarnă este prilejul ideal pentru o plimbare cu sania trasă de câini sau de reni prin Laponia sau excursii în zona Cercului Polar Artic, în căutarea Aurorei Boreale. Laponia finlandeză prilejuiește o experiență unică, magică, aceea de a-l cunoaște în persoană pe Moș Crăciun, iar Laponia suedeză oferă posibilitatea de a vizita celebrul Hotel de Gheață din Jukkasjärvi, scrie Agerpres, citată de Vocea Transilvaniei.

Zona Cercului Polar Artic este un colț de lume unde natura și civilizația dobândesc o semnificație deosebită. Peisajele albe, activitățile pe gheață sau zăpadă și suculenta bucătărie scandinavă transformă acest ținut într-un loc idilic pentru a petrece vacanța de iarnă, potrivit site-ului viajaratope.com.

În Laponia finlandeză, Levi este un loc de popas indispensabil pentru iubitorii iernii, situat la 170 de kilometri dincolo de Cercul Polar Arctic. Turiștii se pot bucura de minunate piste de schi, de plimbări cu snowmobilul, safari cu sania și multe alte activități în aer liber.

Stațiunea cu 350 de locuitori și 13.500 turiști

Stațiunea de vacanță Saariselkä, situată în Laponia de Nord, la marginea parcului național Urho Kekkonen, nu are decât 350 de locuitori, dar poate găzdui până la 13.500 de vizitatori. Turiștii pot participa la safari cu snowmobilul ori cu sania trasă de reni sau de câini husky. Echipați cu rachete de zăpadă, pot călca pe zăpada proaspătă fără a se afunda, având libertatea de a merge oriunde doresc, potrivit saariselka.fi.

Ținuturile Marelui Nord finlandez constituie, de asemenea, o ocazie de a întâlni cel mai mare popor indigen existent în Europa, sami. Răspândiți în Norvegia, Suedia și Finlanda, samii sunt considerați de istorici drept descendenții direcți ai primelor populații care au ocupat Scandinavia, potrivit Le Figaro. Odinioară pescari și crescători de reni, unii dintre ei continuă să-și asigure traiul cu aceste îndeletniciri. Este momentul de a cunoaște bucatele sami pe bază de pește afumat sau carne de ren ori elan și de a asculta un ‘joik’.

La Kakslauttanen, din igluurile de sticlă se poate admira Aurora Boreală. De mai mulți ani, Kakslauttanen este și o destinație pentru căsătorii și voiaje de nuntă. O căsătorie sărbătorită iarna sub Aurora Boreală este ceva magic, potrivit site-ului kakslauttanen.fi. La doi pași de Kakslauttanen sunt două mari crescătorii de câini husky, de unde se organizează safari.

 

 Mai multe pe Vocea Transilvaniei.