MENIU

De ce trebuie să bei o lingură de ULEI DE MĂSLINE, în fiecare dimineață, pe stomacul gol. BENEFICIILE pentru sănătate sunt nenumărate

Ulei de măsline 

Printre numeroasele proprietăți benefice dovedite științific ale uleiului de măsline extravirgin, există câteva motive pentru care mulți consumatori ai acestei surse sănătoase de grăsimi pot decide să-l consume pe stomacul gol. Prin urmare, dacă înainte de a-ți pregăti micul dejun, începi ziua cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, ai putea să-ți ajuți organismul să:

Stimulează tranzitul intestinal

Deoarece acest ulei este compus din grăsimi sănătoase precum acizii grași mononesaturați și polinesaturați, ne ajută organismul să stimuleze procesele digestive și să lupte împotriva constipației.

Promovează absorbția nutrienților

De asemenea, aportul acestuia s-a dovedit excelent în a inhiba parțial motilitatea gastrică. Deci, pe de o parte, reglează tranzitul alimentelor între stomac și intestin, încetinind procesul. Pe de alta, contribuie la buna funcționare a microbiotei intestinale, evitând transmiterea agenților patogeni nocivi și favorizând astfel digestia și absorbția nutrienților.

Reduce aciditatea gastrică

Uleiul de măsline extravirgin are o serie de componente care pot neutraliza efectul dăunător al acizilor gastrici, care provoacă arsuri la stomac și reflux, acționând ca o peliculă protectoare pe pereții stomacului. Prin urmare, multe persoane care suferă de aceste probleme pot beneficia de consumul acestuia pe stomacul gol.

Atenuează efectele mahmurelii

Din același motiv, uleiul de măsline extravirgin poate ajuta la mahmureală. Conform dovezilor științifice, stratul protector de pe pereții stomacului reușește să evite disconfortul cauzat de consumul de alcool prin reducerea absorbției acestuia.

Slăbești sănătos

De asemenea, acest ulei s-a dovedit a avea efecte care calmează pofta de mâncare și poate favoriza accelerarea metabolismului. Acest fapt ne face să consumăm mai multă energie, datorită unui compus derivat din acidul oleic cunoscut sub numele de oleoil etanolamidă. Prin urmare, uleiul de măsline extravirgin, inclus într-un stil de viață sănătos, te poate ajuta să slăbești.

Citește continuarea pe Click.ro

 

Mai multe articole despre:
ulei ulei masline beneficii