MENIU

De ce sateliții NASA nu pot înregistra nimic aici? Singurul loc în care se întâmplă asta

După cum probabil știi, Pământul este constant orbitat de sateliți, pe care oamenii de știință îi trimit pentru a monitoriza diferite fenomene. Însă, se pare că există un loc bizar, unde toți sateliții NASA se opresc și nu mai înregistrează nimic. Care este motivul?

Este vorba despre un așa zis „Triunghi al Bermudelor", care se află deasupra Atlanticului de Sud și care emite o mulțime de radiații cosmice împiedicând astfel funcționarea normală a orcărui satelit sau telescop.

Zona cunoscută sub numele de Anomalia din Atlanticul de Sud (SAA) este o regiune atipică în care centurile de radiații Van Allen - inele de particule încarcate, ce înconjoară Pământul vin cel mai aproape de suprafața planetei noastre.

Anomalia din Atlanticul de Sud care perturbă activitatea sateliților

În aceasta zonă care este situată la aproximativ 560 de kilometri altitudine deasupra Atlanticului, apar lumini intermitente ciudate. Iar acest lucru produce perturbații în funcționarea normală a sateliților sau a altor nave spațiale care orbitează regiunea.

Până acum cercetătorii au reușit să explice modul în care s-a format acestă anomalie, însă nu își pot explica încă de ce s-a format tocmai deasupra Atlanticului de Sud. Cert este că au o concentrație atât de mare, încât pot afecta iremediabil aparatele electronice și chiar să distrugă celulele biologice.

Se pare că anomalia a dat multe bătăi de cap cercetătorilor de la NASA, care au pierdut foarte mulți sateliți din cauza acestor radiații. Până și japonezii au rămas fără cel mai puternic telescop cu raze X. Acesta a fost complet distrus de către Anomalia din Atlanticul de Sud.

Cu toate acestea, cercetătorii ne asigură că anomalia nu are cum să afecteze și ființele vii de pe Pământ. Iar Stația Spațială Internațională a fost dotată cu un scut adițional împotriva acestor radiații, ca să nu-i afecteze pe astronauți și să nu prăjească sistemele de la bord.

Sursa

Mai multe articole despre:
sateliţi NSA