MENIU

De ce le place pisicilor să se așeze pe hainele stăpânilor? Teoriile incredibile din spatele acestui gest simplu

De ce le place pisicilor să se așeze pe hainele stăpânilor? Teoriile incredibile din spatele acestui gest simplu/unsplash.com

Dacă ai și tu o pisică, atunci poate ai observat că animăluțul tău obișnuiește să se ghemuiască pe haine. Care să fie motivul? Ei bine, există două teorii care explică acest obicei misterios.

Pisicile sunt, cu adevărat, creaturi speciale. Le place să se așeze în cutii, să se cațere pe dulapuri și să doarmă, mai degrabă, sub patul stăpânului decât pe saltea, relatează clickpentrufemei.ro.

Un alt obicei pe care aceste animăluțe simpatice îl pot avea este să se așeze pe hainele pe care le găsește prin casă, fie că vorbim de o rochie elegantă, de o bluză pufoasă sau de o pereche de blugi. Ei bine, există două teorii conform cărora felinele manifestă acest comportament.

De ce se așază pisicile pe haine? 

O primă teorie este dată de veterinarul Maureen Murithi. Specialistul spune că pisicile se simt în siguranță când se întind pe haine, deoarece își recunosc stăpânii după mirosul obiectelor vestimentare: „Hainele proprietarilor poartă adesea parfumul lor, așa că pisicile se folosesc de acest miros, pentru a-și recunoaște stăpânii. Prin urmare, preferă să se întindă pe haine, deoarece se simt în siguranță. Ele văd hainele ca pe o parte a familiei lor‟, a spus el, pentru publicația „Popsugar‟.

A doua teorie a Dr. Murithi este că, pe lângă căutarea confortului emoțional, pisicile manifestă acest comportament pentru că doresc să își marcheze teritoriul. „Pisicile folosesc feromoni pentru a comunica și pentru a-și marca teritoriul. Se întind pe hainele stăpânilor, își lasă mirosul, așa că le machează ca fiind ale lor‟, a spus specialistul.