MENIU

De ce e bine să îţi faci masaj la birou

În ultimii ani, “chair massage”, aşa cum e cunoscut conceptul, este tot mai popular şi la noi, iar companiile de masaj şi-au extins aria de acţiune. În prezent, conform datelor, aproximativ 10.000 de angajaţi din Capitală beneficiază deja de şedinţe de masaj la birou chiar în timpul programului.

“Este un serviciu tot mai solicitat, aşa că în prezent avem fizioterapeuţi dedicaţi strict pe masajul la birou. Ne-am inspirat din America, acolo unde există deja o istorie îndelungată. Faţă de masajul pe masă, pe care îl avem deja în portofoliu de mai mult timp, masajul în scaun este mai avantajos fiindcă nu se folosesc uleiuri, clientul nu trebuie să se dezbrace, iar scaunul poate fi aşezat oriunde, fără a disturba activitatea din birou. La început, companiile au fost mai reticente, însă i-au înţeles utilitate“, explică Sergiu Pantelin, specialist în kinetoterapie.

Unul dintre reprezentanţii companiilor care oferă acest serviciu a explicat cum funcţionează totul. “E destul de simplu. Angajatii se programează, iar noi mergem într-o zi din săptămâna pentru a le oferi un SPA la birou, aşa cum ne place să spunem. Un masaj durează de la 5 la 30 de minute. De multe ori, s-a întâmplat ca angajatorii sa ofere un cadou angajatilor o sedinta de masaj la birou drept recompensa pentru ca si-au îndeplinit obiectivul în acea luna. A fost o metodă care a avut succes şi s-a dovedit de bun augur atât pentru angajator, care nu a fost nevoie să aibă nişte costuri mari, cât şi pentru angajat, care s-a simţit respectat şi totodată mulţumit de servicii”, a povestit Daniel Pasăre, co-manager al Stress Away, care a dezvăluit şi faptul că multe companii optează chiar pentru un kinetoterapeut permanent la birou tocmai pentru ca angajaţii să aibă în orice moment parte de acest serviciu.

Beneficiile masajului

1). Reducerea cu 85% a stresului

2). Reducerea anxietăţii şi a depresiei

3). Relaxează muşchii şi îndepărtează durerea din aceștia

4). Îmbunătăţeşte calitatea somnului

5). Reduce durerea de cap

6). Creşte stima de sine

Mai multe articole despre:
masaj Birou