MENIU

Dau țepe pe internet cu vrăjitorie. Cum e posibil așa ceva?

Internetul e plin de țepe cu prinți nigerieni care îți oferă milioane de dolari. Pentru că astfel de escrocherii funcționează, un grup de escroci s-a dus un pic mai departe. A găsit o modalitate prin care să păcălească oamenii pe internet cu sute de mailuri. Ca totul să fie și mai ieșit din comun, apelează la vrăjitorie și credințe păgâne și plătesc preoți ca să îi ajute.

Strategia se numește Sakawa, iar cei care o practică folosesc mailuri de phishing și alte abordări asemănătoare pe site-uri de dating sau matrimoniale pentru a obține bani de la utilizatori. Tehnica de păcălit oameni pe internet e destul de populară în Ghana.

Cei care se ocupă cu așa ceva sunt numiți băieții Sakawa. Cam opt din zece tineri din Ghana fac bani din chestia asta. Aceștia apelează la ritualuri voodoo pentru ca păcălelile să le reușească.

De obicei, țintele acestora sunt oamenii bogați din vest, în special americani. Băieții pretind de multe ori că sunt fete în conversații telefonice cu victimele pentru a le lua banii.

Ben Asamoah, un regizor ghanez, chiar a făcut un film despre acest fenomen. Ne lămurește că Sakawa nu este decât o înșelătorie online combinată cu ritualuri voodoo.

În cultura ghaneză, practicile voodoo sunt foarte importante. Băieții Sakawa cred că odată ce practici astfel de ritualuri, ai instant șanse mai mari de succes, în orice activități. Iar păcălelile online sunt unele dintre acestea.

Țepele de pe internet durează destul de mult. De multe ori, băieții Sakawa trebuie să aștepte săptămâni întregi pentru a primi o sumă destul de mică, de 50 de dolari. În acest caz, ca în toate celelalte care sunt similare, trebuie să știi că orice sună prea bine să fie adevărat e, cel mai probabil, fals. 

Sursa

Mai multe articole despre:
internet Ghana mail scam