MENIU

Cum se distrează "rușii" bogați în Italia. Stațiunea unde se aruncă cu bani, iar Prigojin și Zelenski ar fi fost vecini

Stațiunea italiană Forte dei Marmi continuă să fie o destinație populară pentru rușii cu dare de mână care doresc să stea cât mai departe de situația conflictuală din țară. De altfel, localnicii îi preferă pe ruși pentru că aruncă cu banii, scrie Novaia Gazeta Europa. Potrivit mai multor anchete indepdente, în stațiunea de lux ar avea vile atât familie fostului lider Wagner Evgheni Prigoji, cât și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Majoritatea celor 100.000 de vizitatori anuali ai stațiunii toscane sunt „ruși” bogați, termen generic dat exsovieticilor. Surprinzător este faptul că în cele 2 veri care au trecut de la declanșarea invaziei în Ucraina și impunerea unor sancțiuni de călătorie cetățenilor ruși nu s-a observat o scădere semnificativă a numărului de vizitatori, arată sursa citată.

Poveștile despre rușii bogați care dorm pe saltele de aur și dau bacșișuri cât un salariu mediu au luat amploare după ce, în 2009, presa locală a scris că un astfel de oaspete a lăsat un bacșiș de 4.200 de euro într-un restaurant.

 

CUIBUȘORUL DE NEBUNI ASCUNS AL OGARHILOR. PRIGOJIN, VECIN CU ZELESNKI? 

 

Folosind date open source, jurnaliștii italieni au calculat, un an mai târziu, că rușii dețin aproximativ 2.500 de vile de lux în oraș. În diferite momente de atunci, miliardarii ruși, inclusiv Mihail Fridman, Gherman Kan, Roman Abramovici, Oleg Deripaska și Oleg Tinkov, fie au rămas în oraș, fie l-au vizitat cu super-iahturile lor.

 

În august anul acesta, anchetatorii de la Fundația Anticorupție a lui Aleksei Navalnîi au identificat că o vilă din oraș, în valoare de 3,5 milioane de euro, ar aparține rudelor lui Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, care a murit într-un accident de avion pe 23 august.

 

La doar cinci minute de mers pe jos se află o proprietate despre care ziarul italian Il Post a scris că a fost cumpărată în urmă cu 15 ani de actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe atunci un popular actor în țara sa. Jurnaliști au precizat că nu sunt probe solide că acesta ar fi vizitat clădirea și este posibil să o fi achiziționat doar ca investiție imbiliară.

 

Deși acum sunt mai puțini „ruși” în oraș, întreprinzătorii locali susțin că nu se confruntă cu nicio problemă și că nu și-au pierdut clienții, mai scrie Novaia Gazeta Europa.

Mai multe articole despre:
Forte dei Marmi rusi bogati vila prigojin Italia