MENIU

Cum să îi convingi pe ceilalţi să facă ce vrei tu

Cum să îi convingi pe ceilalţi să facă ce vrei tu

Aunci când intrăm într-o conversație, de cele mai multe ori ne dorim să îi convingem pe ceilalți că ideile noastre sunt bune sau să facă ce ne dorim. Vezi cum poți face asta.

Nu este indicat să îi manipulezi pe ceilalți, însă sunt câteva mijloace prin care îi poți influența, astfel încât să creadă că tu ai dreptate.

1. Formula favorului

Benjamin Franklin, încercând să câștige aprecierea unui bărbat, a spus: „aș fi încercat orice, dar bărbatul pur și simplu nu mă plăcea. Într-o zi, i-am cerut să îmi împrumute o carte rară și a făcut-o. Pentru asta am fost recunoscător și i-am mulțumit, iar lui i-a plăcut gestul. De atunci, am fost prieteni buni”, potrivit learning-mind.com. Această teorie a favorului a fost testată de cercetători, iar aceștia sunt convinși că, deși sună ciudat, când ceri ceva unei persoane, devii mai plăcut în ochii săi.

2. Începe prin a cere mai mult

Uneori, mintea noastră are nevoie de un pic de denaturare, iar acest lucru este valabil și pentru ceilalți. Când vrei ca cineva să facă ceva pentru tine, dar știi că în mod normal te-ar refuza, țintește cât de sus poți, dar rămânând, totuși, realist. Cere-le ceva mult mai important, pentru ca, în cele din urmă, să ajungi la ceea ce îți dorești. Lor nu li se va mai părea un gest atât de măreț, comparativ cu ce le-ai cerut prima dată, și sunt mari șanse să accepte să facă. Aceeași tehnică este folosită și de comercianți. Aceștia afișează, inițial, un preț mai mare, iar la reduceri, cer prețul inițial, iar creierul nostru crede că încheie o afacere foarte bună, scrie unica.ro.