MENIU

Cum să cureţi lună cada din baie. 7 trucuri

Cum să cureţi lună cada din baie. 7 trucuri

Curăţarea obiectelor sanitare din baie poate fi o activitate greoaie care îţi mănâncă şi timp şi nervi. Iar cada este cel mai dificil de spălat, mai ales dacă este din fontă. Însă, această activitate nu ţi se va mai părea o corvoadă dacă vei şti la ce trucuri să apelezi. Uite ce trebuie să faci!

1. Curăţă sita de scurgere

Curăţă zona de scurgere pentru a evita formarea unui dop de murdărie şi, implicit, înfundarea acesteia. Este recomandat ca după fiecare baie să aduni firele de păr rămase în cadă.  Pentru a proteja zona de scurgere, o poţi camufla cu o sită din plastic pe care o găseşti în orice magazin sau piaţă.

2. Îndepărtează depunerile de mucegai şi rugină

Înainte de a curăţa cada, umezeşte-o folosind apa de la duş. Apoi, foloseşte soluţii de curăţare cu care să o freci pe toată suprafaţa. În comerţ se găsesc de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe produse de curăţare. Foloseşte un burete abraziv cu care să îndepărtezi petele de rugină sau de mucegai. Clăteşte apoi cu apă rece şi şterge cada cu o cârpă uscată şi curată. Astfel, smalţul nu va rămâne pătat de calcar.

Citeşte mai mult pe click.ro

Mai multe articole despre:
curăţenie cadă curatat