MENIU

Cum o felicita Florin Piersic pe Elena Ceaușescu? Critic de film: Nu era obligat. Mihai Mărgineanu: Cred că e fals. Chiar dacă e reală, și eu aș fi făcut la fel

Scandalul în care a fost implicat Florin Piersic a revoltat opinia publică și i-a adus acestuia sute de critici. În acest context a ieșit la iveală și o telegramă pe care marele actor i-a trimis-o Elenei Ceaușescu. Documentul a fost postat pe pagina de socializare a Iulia Popovici, critic și curator de artele spectacolului. Pe de altă parte, cantautorul Mihai Mărgineanu i-a atacat dur pe cei care au postat documentul, afirmând că indiferent dacă e real sau fals, și el ar fi procedat la fel în acea perioadă.

Documentul a fost postat pe pagina de socializare a Iulia Popovici, critic și curator de artele spectacolului, care l-a preluat de la istoricul Mihai Burcea, cercetător la Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

 

Este vorba despre o scrisoare cu urări pentru fosta primă doamnă a României, cu ocazia aniversării zilei de naștere. ”Cu deosebită stimă vă adresez felicitări și vă urez sănătate, fericire și multă putere de muncă în activitatea politică și științifică de excepțională valoare spre binele întregului nostru popor”, scria Florin Piersic în telegrama trimisă.

”Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a d-lui Piersic pentru tovarășa Elena Ceaușescu, spre aducere aminte. (...) PS: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu, sunt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decât ceilalți.”

 

Contactată de Realitatea Plus pentru a oferi un punct de vedere, Iulia Popovici a declarat că ”nu intră în cocină cu porci”, deși a postat scrisoarea pe pagina de socializare. Iulia Popovici a adăugat că Piersic este o persoană în vârstă și un actor talentat și că fiecare trăiește aceste lucruri cum poate.

Cantautorul Mihai Mărgineanu a reacționat vehement, luându-i apărarea lui Florin Piersic și afirmând chiar că și el ar fi făcut la fel, în acele vremuri. Artistul chiar și-a exprimat neîncrederea că documentul ar fi autentic, fără însă a argumenta.

 

 

 

Mai multe articole despre:
florin piersic elena ceausescu cersetor margelatu