MENIU

Cum folosești corect o piscină gonflabilă? (P)

Cum folosești corect o piscină gonflabilă? (P)

Se apropie vara și ai promis copiilor că anul acesta vor avea propria oază de răcoare în curte, așa că a venit momentul să te ții de cuvânt. Ai identificat un spațiu în care poți instala o piscină, dar nu ai vrea ca acesta să rămână ocupat permanent și nici nu ești dispus să cheltui foarte mulți pentru o distracție sezonieră. În această situație, o piscină gonflabilă este soluția ideală, pentru că aceste modele sunt cele mai ieftine și cele mai accesibile din întreaga gamă de piscine supraterane.

La începutul sezonului cald se instalează în curte și se umple cu apă, devenind  principala sursă de distracție și relaxare pentru întreaga familie, iar toamna se golește și se strânge, putând fi depozitată fără problema în garaj sau într-o magazie. Dacă este pentru prima dată când folosești o piscină gonflabilă, iată câteva recomandări de care să ții cont pentru a te bucura de ea cât mai multe sezoane. 

Curăță bine terenul înainte de instalare

În primul rând, trebuie să alegi locul potrivit pentru amplasarea a piscinei, iar acesta trebuie să nu fie în pantă. De asemenea, perimetrul trebuie să fie suficient de larg pentru a permite amplasarea piscinei și a lăsa libertate de mișcare pentru cei care o utilizează.

Foarte important este să cureți cu mare atenție terenul, îndepărtând toate crengile, cioburile, cuiele, pietrele ascuțite și orice alt obiect ce ar putea găuri sau tăia pereții piscinei.

Cum se instalează piscina gonflabilă

Deși poate părea complicat pentru cineva care nu a mai folosit vreodată o piscină gonflabilă, instalarea acesteia  este o operațiune extrem de simplă. Ai nevoie doar de o pompă de mână sau de picior, iar unele modele de piscine vin deja cu pompa încorporată, așa că nu îți rămâne decât să treci la acțiune.

Piscina are un inel superior, care trebuie umflat foarte bine cu ajutorul pompei, după care se adaugă apă în interiorul său. Poți face asta cu ajutorul unui furtun de grădină, iar pe măsură ce apa se acumulează, inelul gonflabil se ridică înălțând pereții piscinei și întinzând lanțurile care au rol de susținere. 

Întreținerea piscinelor gonflabile

Cu cât dimensiunea piscinei este mai redusă, cu atât este mai ușor de întreținut. Astfel, piscinele pentru copii se curăța fără prea mare bătaie de cap, doar cu ajutorul unui furtun și al unui săpun. Practic, piscina se spală cu săpun la interior și la exterior, iar treaba este rezolvată.

Lucrurile sunt ceva mai complicate în cazul piscinelor mai mari, destinate adulților. Acestea sunt dotate cu un sistem de filtrare, iar filtrul trebuie verificat permanent, pentru că se poate înfunda cu frunze sau alte resturi. De asemenea, apa din piscină trebuie menținută permanent curată, de aceea se adaugă periodic clor, conform indicațiilor producătorului. Nu în ultimul, rând apa se curăță de resturile și frunzele care plutesc la suprafață, cu ajutorul unei plase cu mâner telescopic, iar pentru curățarea fundului piscinei îți recomandăm un aspirator special. 

Cum să eviți riscurile unor accidente

Dacă ai instalat o piscină mare, pentru adulți, trebuie să ai permanent grijă ca aceasta să nu fie folosită de copii atunci când nu sunt supravegheați. De aceea, este bine ca piscina să nu fie lăsată neacoperită atunci când nu este folosită.

De asemenea, evită să lași obiecte ascuțite sau tăioase în apropierea piscinei, întrucât componentele gonflabile sunt foarte vulnerabile în contact cu un astfel de obiect. 

În cazul în care nu te-ai decis asupra modelului de piscină potrivit pentru curtea ta, poți arunca o privire și pe oferta de pe https://www.vidaxl.ro/g/2810/piscine, unde poți găsi mai multe variante de piscine pentru copii și pentru adulți.

Nu ne rămâne decât să îți urmă spor la cumpărături și distracție plăcută toată vara, în noua ta piscină!

Mai multe articole despre:
piscina piscina gonflabila