MENIU

Crezi că ai putea să treci de un interviu Google? Întrebări esenţiale care se pun candidaţilor!

<p>Crezi că ai putea să treci de un interviu Google? &Icirc;ntrebări esenţiale care se pun candidaţilor!</p>

Seful departamentului de HR de la Google, Laszlo Bock, a dezvaluit exact ce isi doreste de la angajatul ideal. Crezi ca ai putea sa treci de un interviu?

Exista o serie de intrebari la care ai vrea sa iti pregatesti raspunsurile inainte de a te prezenta la interviu pentru un post in cadrul Google, intrucat Laszlo Bock doreste ca viitorul angajat sa aiba cel putin cinci calitati esentiale. 

Ai un IQ mai mare de 130? 

Cel mai nepotrivit raspuns in acest caz ar fi un raspuns afirmativ. Bock isi doreste angajati care sa dea dovada de ceea ce numeste “smerenie intelectuala”, fara de care nu pot ivata si asimila noi informatii cu usurinta. Cei care au o inteligenta exagerata comit acea greseala numita “eroarea fundamentala de atribuire: daca se intampla ceva bun, se intampla pentru ca sunt un geniu. Daca se intampla ceva gresit, se intampla pentru ca altcineva e idiot.” Ideal ar fi sa spui ca nu ti-ai facut un test de inteligenta, fiindca faptul ca ti-ai facut unul sau mai multe si ai retiut scorul denota, in opinia specialistului, exact o combinatie intre mandrie si nesiguranta. 

Ce sa comandam la cina diseara? 

Nu spune ca vrei absolut orice sau ca mananci ce mananca si cealalta persoana. Daca e nevoie de opinia ta pentru a rezolva problema cinei, atunci e bine sa ai una si sa ti-o exprimi. Acesta este genul de lider util in cadrul Google: unul care sa aiba dorinta de a se afirma atunci cand este necesar si capacitatea de a se abtine atunci cand nu este cazul. 

De ce ai ales ultimele cinci articole pe care le-ai citit? 

Nu stii? Raspuns gresit! Bock doreste angajati care sa aiba o inteligenta combinata cu abilitatea de a invata din zbor, de a procesa bucati disparate de informatie. Nu este un semn bun daca te pierzi in fata unei astfel de intrebari. 

Esti incompetenta si lenesa? 

Daca da, e excelent, intrucat Bock vrea oameni capabili sa isi dea seama de propriile defecte si sa stie cand sa nu se implice, fiindca mai mult ar incurca.

Citeşte articolul integral pe Feminis.ro.