MENIU

COST estimativ pentru echiparea mașinii pentru iarnă

Prima ninsoare i-a determinat pe şoferi să scoată mai devreme bani din buzunar pentru echiparea de iarnă a maşinii. Vulcanizările, magazinele de piese auto şi service-urile au fost luate cu asalt de clienţii surprinşi de iarna timpurie.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când ninge aşa că mulţi şoferi au fost nevoiţi să meargă la vulcanizări.

În cazul în care circulaţi fără anvelope de iarnă cu pe un carosabil acoperit cu zăpadă, amenda poate să fie între 810 şi 1800 de lei şi ca o sancţiune complementară, vi se poate reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Însă nu doar cauciucurile trebuie schimbate în această perioadă. Farurile şi instalaţia de dezaburire trebuie să funcţioneze perfect, spun poliţiştii.


"Sfătuim conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la starea vremii sau a traseului pe care urmează să se deplaseze. Să adopte o manieră preventivă să adapteze viteza la condiţiile de drum...", spune insp. pr. ADRIAN CREANGĂ - Ofiţer la centrul Infotrafic al Poliţiei.


Pentru pregătirea maşinii de iarnă este bine să ştiţi că litrul de antigel costă între 13 şi 25 de lei, ştergătoarele de parbriz, între 10 şi 28 de lei setul, pentru anvelopele de iarnă trebuie să plătiţi 150 până la 423 de lei, în funcţie de dimensiune. Iar lichidul de parbriz cu o compoziţie specială de iarnă costă între 6 şi 28 de lei pentru un bidon de 5 litri.

Mai multe articole despre:
soferi anvelope de iarnă