MENIU

Cinema în aer liber în sectorul 3

Cinema în aer liber în sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a lansat duminică, 3 august, în colaborare cu Metropolis Film, cea de-a III-a ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber”. Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber a fost marcată  printr-un concert susţinut în premieră în România de trupa de world music Imam Baildi.

Insula Pensionarilor din parcul Alexandru Ioan Cuza a devenit neîncăpătoare pentru cele câteva mii de bucureşteni care treceau „covorul roşu” pentru a lua parte la concert. Pentru început, atmosfera a fost încinsă de trupa Bosquito cu piese precum „Hopa, hopa” sau „Când eram băiat acasă”. A urmat o seară grecească plină de energie oferită de trupa de world music Imam Baildi. Spectatorii de pe insulă şi de pe aleile din jurul Lacului Titan s-au bucurat  de acorduri tradiţionale greceşti de bouzouki, dar şi de ritmuri latino, jazz şi blues. Singura trupă din Grecia prezentă de două ori în topurile European World Music a venit la Bucureşti cu un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară.

Momentele muzicale au fost însoţite de scurte prezentări ale filmelor propuse anul acesta în cadrul cinematografului în aer liber, realizate de Ligia Mitulescu, directorul artistic al evenimentului.

Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor, unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

În cadrul celei de-a III-a ediţii a cinematografului în aer liber, vor putea fi vizionate 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum şi proiecţii clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Dintre acestea, cinci filme vor putea fi urmărite în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

Ineditul celei de-a III-a ediţii de „Cinema în aer liber” îl reprezintă proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”. 

Evenimentul „Cinema în aer liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” şi s-a desfăşurat pentru prima dată în Sectorul 3 în anul 2012. De-a lungul celor două ediţii, proiecţiile au adunat în jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.

Mai multe articole despre:
filme cinema primăria sectorului 3 parcul IOR