MENIU

Cinci secrete ale cadoului perfect de Crăciun, dezvăluite de un profesor de la Cambridge

Cinci secrete ale cadoului perfect de Crăciun

Cu câteva zile înainte de sărbătoarea Crăciunului, sigur vei simți presiunea alegerii cadoului perfect. Un ajutor nesperat vine din partea unui profesor de la Cambridge, care ne dezvăluie secretele alegerii cadoului perfect.

1. Ce fel de cadou?

 
Există două strategii pentru a găsi cadoul potrivit. Prima este să fii „centrat pe destinatar” – și să încerci să găsești un cadou care să reflecte calitățile sau interesele persoanei care primește cadoul. A doua este să fii „centrat pe dăruitor” – și să te concentrezi să oferi ceva care să reflecte propria ta personalitate sau să dezvăluie ceva despre tine ca individ. Dar care variantă este mai bună?
 
Într-o serie de studii, cercetătorii au descoperit că majoritatea oamenilor cred că sunt preferate cadourile centrate pe destinatar.

2. Bani, dragă?

 
Unora le place să reducă riscul dându-le oamenilor bani. Beneficiarii, în general, prețuiesc banii în aceeași măsură ca și cadourile pe care nu le-au cerut în mod special. Dar să oferi bani drept cadou de Crăciun nu este neapărat o idee bună. Crăciunul nu este cu adevărat perceput ca fiind despre bani și, în consecință, poate eșua în a transmite intimitate sau poate trimite, în schimb, un mesaj nepotrivit despre statutul inegal dintre donator și beneficiar.
 
Citește continuarea pe eva.ro
Mai multe articole despre:
cadouri craciun secrete