MENIU

Ce poate să facă mașina Volkswagen cu care ai face ravagii pe plaja din Mamaia

Volkswagen are o mulțime de mașini deosebite, de la cele clasice la unele mai moderne. Și, mai nou, vrea mașini electrice. Iar pentru piața asta a prezentat un model cu totul special. E perfect pentru plimbările pe plajă, dacă insiști, dar mai potrivit e pentru plimbări prin stațiunile de pe litoral. Acest model face parte din gama de mașini electrice ID pe care compania o va extinde în timp. 

Volkswagen ID Buggy este o mașină care iese în evidență. N-ai cum să uiți c-ai văzut-o și n-ai cum să uiți cum e să te plimbi cu ea. Deocamdată este doar un concept, dar va întregi noua gamă pe care o pregătește compania germană.

ID Buggy e gândit ca un concept care redefinește stilul acestor automobile mici care nu sunt cu mult mai mari decât un ATV. E o mașină în care sigur ești observat de ceilalți și sigur vei vrea să-ți fluture vântul prin păr când ești la volanul ei, de aceea nici n-are acoperiș.

Despre performanțele tehnice nu se știu prea multe, pentru că încă este un concept car, dar Volkswagen laudă ID Buggy că poate accelera de pe loc de la 0 la 100 km/h în doar 7,2 secunde și prinde o viteză maximă de 160 km/h.

Pentru că este o mașină electrică, bateria se află dedesubt, evident. Prin urmare inginerii Volkswagen au adăugat sub mașină o protecție specială de 238 de milimetri grosime. Ar trebui să fie îndeajuns pentru a proteja bateria de lovituri ușoare și de factorii de mediu.

Are, per total, cam tot ce-ai vrea de la un așa automobil: gardă la sol destul de ridicată), protecție împotriva mizeriei, prafului sau a noroiului, în funcție de mediul în care o conduci și abilitatea de a merge cu ea aproape oriunde.

Dimensiunile sale reduse reprezintă principalul său avantaj. Conceptul prezentat la Geneva nu avea tracțiune integrală, dar poate fi adăugată (de fapt, nu prea se poate fără, i-ar fi eliminat însuși rostul pentru care a fost creată). Jantele din aliaj și anvelopele tip off-road îi conferă o statură atletică, robustă și te aștepți să-ți ofere suficientă putere pentru a merge cu ea chiar și într-un safari.

Sursa

Mai multe articole despre:
maşină Volkswagen maşină electrică