MENIU

Ce conţine cu adevărat MARGARINA

Ce conţine cu adevărat MARGARINA

Margarina este unul dintre alimentele cele mai controversate despre care, de-a lungul timpului, s-a creat o mulţime de mituri. Dr. Corina Zugravu, medic primar nutriţie şi igienă alimentară, ne spune care dintre acestea sunt adevărate.

Cea mai vehiculată teorie este că margarina ar fi fabricată din petrol şi că grăsimile hidrogenate pe care le conţine vă predispun la apariţia multor boli. Însă consumul de grăsimi bune, din componenţa margarinei, este recomandat de specialişti.

Este făcută din petrol. Fals.

Margarina de nouă generaţie este un amestec de uleiuri vegetale - in, rapiţă şi floarea-soarelui -, cu puţină grăsime de palmier şi cu apă. Datorită acestora, margarina tartinabilă de nouă generaţie conţine Omega 3 şi Omega 6 - acele grăsimi care ajută în lupta împotriva colesterolului.

Creşte colesterolul. Fals.

Acum peste 100 ani, atunci când a fost creată, margarina era obţinută dintr-un singur tip de ulei vegetal care, pentru a căpăta o consistenţă solidă, era supus procesului de hidrogenare. De aproape 15 ani, acest proces a fost schimbat, iar astăzi margarina se face prin amestec la rece al uleiurilor vegetale cu apă şi cu puţină grăsime de palmier. Astfel, renunţându-se la procesul de hidrogenare, margarina nu mai conţine, practic, grăsimi trans care cresc nivelul colesterolului.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro

Mai multe articole despre:
sănătate colesterol ingrediente margarină