MENIU

Ce componente ale motorului se strică cel mai des la mașina ta

Ce componente ale motorului se strică cel mai des la mașina ta

Indiferent e marca maşinii tale, este foarte posibil ca, la un moment dat, să te trezeşti că ceva la motor nu funcţionează cum trebuie. Asta se întâmplă mai ales celor care nu îşi îngrijesc autoturismul corect. Jurnaliştii de la 4tuning.ro ne spun care este topul celor 5 componente ale mașinii care cedează cel mai des:    

Locul 5 -  Amortizoarele
Ca să nu se strice, trebuie să şofăm cu atenţie, să avem grijă la drum şi să circulăm cu viteză redusă atunci când trecem peste calea ferată, linii de tramvai, gropi, canale ieşite din asfalt. 

Locul 4  -  Toba
O tobă finală are de obicei mici orificii pentru scurgearea apei formate în urma condensului. Când aceste găurele de evacuare se astupă, toba rămâne plină cu apă. Mai mult, dacă circulăm pe distanţe scurte şi motorul nu are timp să se încălzească, pe evacuare se va forma şi mai mult condens. 

Locul 3 -  Planetarele 
Planetarele se strică din cauza forţării lor în viraj sau dacă se defectează un burduf care lasă apoi praful şi nisipul să pătrundă. Multe planetare se strică din cauza şoferilor care calcă puternic acceleraţia când sunt cu roţile strâmbe. De asemenea, planetarele se strică după ce s-a defectat burduful.

Locul 2 -  Pivoţii
Primele semne că pivotul se strică sunt de tip auditiv, adică auzim o mică bătaie la gropi. Este un semn că partea din cauciuc a pivotului s-a uzat. Această bătaie va deveni din ce în ce mai puternică, semn că şi bila metalică a început să aibă joc mare. Pivoţii nu se repară, se înlocuiesc. 

Locul 1 - Ambreiajul 
Ambreiajul se strică atunci când circulăm cu piciorul stîâng apăsând pe pedală uşor, involuntar sau când abuzăm de plecările de pe loc în trombă. Ambreiajul este o piesă care funcţionează pe bază de fricţiune. Dacă vom cupla şi vom decupla ambreiajul încet şi lin cu ajutorul pedalei, îi vom prelungi viaţa. 

Mai multe articole despre:
maşină componenţă strica cel mai des