MENIU

Ce au ajuns unii să facă pentru Pokemon GO. De ce a sunat un adolescent la Poliţie

Jocul Pokemon Go, devenit extrem de popular în ultimele zile, îi determină pe unii să facă lucruri necugetate.

Recent, un adolescent din Marea Britanie a sunat la numărul de urgenţă 999 pentru a reclama un incident neobişnuit. Mai exact, britanicul era nemulţumit că cineva îi furase pokemonii, scrie metro.co.uk.

Operatorul l-a întrerupt pe puşti imediat, atrăgându-i atenţia că apelul său ar putea să coste pe cineva viaţa, având în vedere că el a ocupat fără motiv linia telefonică de urgenţă.

Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Acest joc video poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Jocul, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul Pokemon, pe ecranele smartphone-urilor.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul Pokemon Go a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram, potrivit News.ro.