MENIU

Cat iti ia sa treci peste o despartire – ce spune stiinta?

Este dificil sa indici cat timp ia unei persoane sa trece emotional peste o despartire dureroasa. Unii au nevoie de o luna, altii de un an. Insa exista un factor care poate indica exact cat timp necesiti pentru a depasi durerea despartirii, indiferent cat de mult a durat relatia de cuplu!

“Timpul vindeca tot” – am auzit aceasta zicala de o mie si una de ori si, pana in prezent, s-a dovedit a fi mereu adevarata. Chiar daca nu vindeca in totalitate, unele rani fiind prea adanci pentru a nu lasa cicatrici, oricum ar fi, trecerea timpului are capacitatea de a estompa durerea unei despartiri.

Unele persoane considera ca au nevoie de jumatate din perioada cat a durat relatia pentru a-si reveni. Adica daca relatia a fost lunga de un an, au nevoie de sase luni pentru a trece peste durerea despartirii si peste dorul de fostul partener.

Insa aceasta “regula” este supusa multor variabile. Ganditi-va doar de cate ori Facebook nu ne aminteste, sub o forma sau alta, de existenta fostului partener, afisandu-ne uneori fara sa vrem activitatea celui pe care incercam sa-l uitam. Insa, in ajutor ne vine un studiu publicat in revista de specialitate “Journal of Positive Psychology” care ne indica, stiintific, cat timp are nevoie un om pentru a trece peste o relatie esuata si o despartire dureroasa!

Citește articolul integral pe Lyla.ro.

Mai multe articole despre:
despărţire ştiinţă