MENIU

Cât de des ar trebui să îți speli hainele

Cât de des ar trebui să îți speli hainele

Hainele tale au nevoie de multă atenție, dacă vrei să te bucuri de ele cât mai mult. Vezi cât de des ar trebui să le speli și la ce trebuie să fii atentă.

Poate ai impresia că nu ai nevoie de lecții, ca să înveți să speli, însă dacă nu ții cont de unele reguli, s-ar putea să îți strici rochia preferată înainte să te saturi de ea. Fiecare piesă vestimentară are nevoie de atenție. Blugii, de exemplu, nu trebuie spălați după fiecare purtare. Specialiștii recomandă chiar ca blugii noi să fie spălați după trei-patru luni, iar următoarele spălări atunci când simți că au nevoie de o reîmprospătare. Dacă vrei ca denimul să arate bine cât mai mult, este indicat să îi speli la mână în primele trei dăți, iar apoi la programul de rufe delicate.

Sutienele

Sutienele ar trebui spălate la fiecare două-trei purtări, deoarece stau aproape de piele și sunt mai expuse bacteriilor. Este indicat să le speli la mână sau la programul de rufe delicate. O altă metodă este să le speli când intri la duș: este simplu și nu îți ia mai mult de câteva minute.

Tricourile din bumbac

Specialiștii susțin că tricourile din bumbac nu ar trebui spălate foarte des. Cu cât le speli mai rar, cu atât rezistă mai mult. Recomandările sunt de o spălare la patru purtări, dar depinde și de activitățile pe care le faci, când le porți. În plus, este indicat să le cureți în apă rece sau la temperatură cât mai scăzută, scrie unica.ro.