MENIU

Avertisment pentru femeile care vor să aibă FESE precum Kim Kardashian. Ce riscă dacă folosesc acest medicament

Se consideră "prea slabe" și vor să aibă rapid sâni și fese precum Kim Kardashian. Iar pentru asta sunt gata să-și sacrifice sănătatea, pe termen lung, de dragul unui tratament după ureche. Fenomenul a devenit îngrijorător în Franța, iar Societatea de Farmacologie a avertizat asupra riscurilor la care se supun femeile care aleg "tratamentul rapid Kim Kardashian".

Pe reţelele sociale, femeile care se cred "prea slabe" laudă meritele unui medicament antialergic pe care îl folosesc pentru a lua rapid în greutate şi mai ales pentru a le face "fese", visând la un corp în formă de clepsidră, ca al vedetei Kim Kardashian.

 

Medicamentul este consumat în ciuda riscurile asociate utilizării abuzive.Tinerele, obsedate să aibă "forme", adică fese şi sâni mai mari consumă acest medicament pentru care în Franţa nu este nevoie de reţetă şi costă mai puţin de 10 euro o cutie, relatează AFP, citat de ziare.com

 

Societatea Franceză de Farmacologie şi Terapeutică (SFPT) a avertizat că "raportul beneficiu/risc al ciproheptadinei ar trebui reevaluat în vederea retragerii autorizaţiei de introducere pe piaţă sau, cel puţin, a înscrierii sale pe o listă cu reţetă obligatorie".

 

Ciproheptadina este un "medicament foarte vechi, comercializat în Franţa încă din anii 1960", care nici nu mai este prescris de medici, fiind înlocuit de molecule mult mai eficiente.

 

Până în 1994, acest medicament era indicat "pentru stimularea apetitului la pacienţii cu apetit redus însoţit de scădere în greutate", indicaţie care a fost retrasă din cauza unei balanţe beneficiu/risc prost evaluate, a precizat un farmacist.

 

După înmulțimrea recomandărilor privind dieta medicamentoasă Kardashian, profesioniştii din domeniul sănătăţii au alertat cu privire la "o utilizare neconformă şi potenţial periculoasă a ciproheptadinei ca orexigen (stimulent pentru pofta de mâncare), pentru a induce o creştere în greutate în scopuri estetice".

Mai multe articole despre:
kim kardashian fund fese medicament