MENIU

Aplicația TikTok ar putea fi restricționată în România. Cine este vizat?

Instalarea aplicației TikTok ar putea fi restricționată în scurt timp și în România. Ministerul Digitalizării ar urma să ia o decizie în acest sens săptămâna viitoare, după ședința consiliului pentru securitate cibernetică.

Ministrul Sebastian Burduja a precizat că se are în vedere restricționarea instalării aplicației pe telefoane și device-urile IT ce permit comunicarea prin aplicații, deoarece acestea conțin informații care aparțin statul român.

Ministrul a subliniat, la un post TV, faptul că nu se poate pune problema de a interzice la nivelul cetățeanului de rând descărcarea unei aplicații și că se va desfășura un proces de informare a românilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun, dar totul depinde de decizia care se va lua săptămâna viitoare.



Autoritățile urmează să analizeze acordul de prelucrare a datelor, pentru a vedea dacă sunt colectate și date care nu au legătură cu aplicația în sine.

Mai multe țări din Uniunea Europeană au luat deja o decizie în sensul interzicerii instalării aplicației TikTok pe telefoane de serviciu.

 

Mai multe articole despre:
tiktok interzis romani interzis