MENIU

Adevărul despre încălzirea globală! Un senator american are o teorie HALUCINANTĂ

Un senator american care candidează pentru postul de guvernator al statului Pennsylvania a făcut câteva declaraţii personale în legătură cu modificările climaretice pe care le putem observa de o bună perioadă. Acesta a lăsat cu gura căscată opinia publică, după ce a declarat că temperatura corporală a oamenilor duce la schimbările drastice ale climei înregistrate în ultimii ani. 

Scott Wagner a declarat în cadrul unei întruniri care a avut loc în această săptămână că încălzirea globală ar putea fi cauzată de căldura degajată de corpurile oamenilor şi, ţinând cont că populaţia a crescut considerabil, situaţia este destul de certă.

„Avem un număr mai mare de oameni. După cum ştiţi, oamenii au corpuri calde. Aşadar, de unde vine căldura?!”

Deputatul a vorbit unui public receptiv, majoritatea funcţionari din mediul rural. Wagner a abordat subiecte „fierbinţi” (sic), precum destinderea reglementărilor industriei gazelor naturale.

„E drept că trecut mult timp de când am fost la o oră de ştiinţă, dar ştiu că pământul de apropie de soare în fiecare an – ştiţi, rotaţia Pământului - , aşadar ne deplasăm către soare.”

Oamenii de ştiinţă sunt de acord pe scară largă că eliberarea de gaze cu efect de seră, provenită din activitatea industrială, reprezintă principala cauză a shimbărilor climatice de astăzi.

După ce i s-au solicitat mai multe explicaţii cu privire la ce a dorit să spună, Wagner a afirmat că, într-adevăr, activitatea umană este parţial răspunzătoare pentru schimbările climatice, dar a sugerat că oamenii nu ar trebui să ia măsuri drastice în acest sens.

„Eu consider că, în fiecare zi, clima suferă schimbări, iar unele dintre ele sunt cu siguranţă provocate de om. Cred că avem o răspundere faţă de generaţiile viitoare, să fie mai buni administratori în această privinţă, şi susţin eforturile în acest sens”, a menţionat senatorul. „Cu toate acestea, problema reală nu este dacă se schimbă clima, ci care este rolul guvernului în această problemă. Consider că trebuie să ne prioritizăm activităţile cu măsură, pentru a nu înregistra pagube economice.”