MENIU

A renunțat timp de șapte zile la cafea. Ce s-a întâmplat?

Efectelor cafelei asupra corpului său

Cafeaua este pentru unii cea mai importantă parte a dimineții, iar fără aceasta nu ar putea funcționa corespunzător pentru restul zilei. 

În încercarea descoperirii efectelor cafelei asupra corpului său, o femeie a renunțat pentru șapte zile la această substanță.

Există mai multe studii conform cărora cafeaua îți distruge ritmul circadian, în special atunci când este consumată după o anumită oră. Pe scurt, îți poate strica programul de somn: nu vei putea adormi în timpul nopții sau vei fi foarte somnoros în timpul zilei, de exemplu.

Pe de altă parte, există și studii care spun că o cană de cafea pe zi poate avea, dimpotrivă, efecte benefice asupra corpului, potrivit site-ului Popsugar.

Femeia a căutat să vadă dacă renunțarea la cafea pentru șapte zile consecutive i-ar putea permite să aibă parte de un somn mai bun.

Ce a descoperit după ce a renunțat la cafea

Aparent, renunțarea la cafea a făcut-o pe femeie să se simtă mai bine la sfârșitul celor șapte zile. S-a simțit mai bine atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. Dispoziția acesteia a fost mult mai bună.

Femeia susține că a observat o mică îmbunătățire în ceea ce privește abilitatea sa de a adormi. Aceasta admite că înainte avea probleme cu somnul și reușea destul de greu să adoarmă. Deși somnul nu venea imediat ce punea capul pe pernă, femeia a observat că tot procesul a durat mult mai puțin în perioada în care nu a consumat cafea.

Pe de altă parte, eliminarea cafelei din dieta sa a avut și un efect asupra stării de anxietate a femeii. Aceasta a fost semnificativ mai redusă.

Cu toate astea, femeia spune că nu va renunța la cafea în totalitate după acest experiment. Totuși, o va consuma mai eficient.

Mai multe articole despre:
sanatate cafea studiu somn cofeina