MENIU

Pe 8 ianuarie se împlinesc 85 de ani de la nașterea lui Elvis Presley

Elvis Presley ar fi împlinit pe 8 ianuarie 2020 vârsta de 85 de ani. Legendarul cântăreț și actor a decedat, însă, în 1977, la numai 42 de ani. Realitatea.net face o reverență în memoria Regelui Rock"n"roll-ului și publică mâine, 8 ianuarie, câteva fotografii extrem de rare, unele în premieră, scanate direct de pe negativele originale.

Cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la naşterea lui Elvis Presley, site-ul realitatea.net le va oferi cititorilor, mâine, 8 ianuarie, mai multe fotografii cu legendarul artist american, scanate de pe negativele originale, unele publicate în premieră.

Cine a fost Elvis Presley

Elvis Presley va rămâne pentru posteritate drept omul care a revoluționat muzica, începând cu anii "50.  

Considerat unul dintre cei mai influenți artişti ai secolului XX, Elvis Presley a inclus în melodiile sale influenţe country şi rhythm & blues, iar albumele scoase s-au vândut în peste 1 miliard de copii pe plan mondial.

Grație vocii, a stilului de dans invovator pe scenă și în filme și a sfidării barierelor sociale şi rasiale ale timpului său, Elvis Presley a fost adulat de milioane de femei şi a fost o sursă de inspiraţie pentru toţi muzicienii care s-au lansat după el, de la The Beatles şi The Rolling Stones, până în prezent.

În cei 23 de ani de carieră, Elvis Presley a jucat în 31 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy.

Când a murit Elvis Presley și care a fost cauza decesului

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la numai 42 de ani. El a fost găsit căzut în baia reședinței sale, Graceland, din Memphis, Tennessee, de iubita sa. Artistul a fost transportat la Spitalul Baptist Memorial, însă medicii nu au mai putut face nimic.

Cauza oficială a morții lui Elvis Presley a fost atacul de cord, dar acesta s-a produs pe fondul unei supradoze de medicamente.

Conform mărturiilor celor apropiaţi, din ianuarie 1977 şi până în august 1977, când a murit, Elvis Presley a luat peste 1.000 de pastile, printre care Dilaudid, Quaalude, Percodan şi Demerol. Acestea aveau rolul, în opinia lui, să îl ajute să se relaxeze şi să adoarmă.

Nu rata mâine, pe realitatea.net, fotografii în premieră cu Elvis Presley, scanate de pe negativele originale, din colecția jurnalistului Cristian Otopeanu

 

 

.