MENIU

8 alimente care te ajută să te trezești dimineața

8 alimente care te ajută să te trezești dimineața 

Ca majoritatea oamenilor, s-ar putea să fii dependentă de ceașca de cafea de dimineață – și de ceașca de la mijlocul dimineții, și de cea de după-amiază.

În timp ce cafeaua poate fi o modalitatea rapidă de a te energiza, nu durează foarte mult până vei avea nevoie de o altă ceașcă. Alternativa mai sănătoasă este să mănânci pentru a obține energie. Iată opt alimente care te vor trezi dimineața sau în oricare alt moment al zilei:

1. Migdalele: pe lângă faptul că reprezintă un aliment benefic creierului, migdalele sunt o mare sursă de grăsimi bune și proteine, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și îți dau energie.

2. Ouăle: există un motiv pentru care mâncăm de obicei ouă la micul dejun. Produsele alimentare pline de proteine îți dau energia necesară pentru a rezista întreaga zi.

3. Iaurtul grecesc: alege iaurt simplu în loc de cel cu fructe (care este plin de zahăr și te umple brusc de energie și apoi duce la scăderea acesteia) și bucură-te de beneficiile unei digestii sănătoase și un nivel de energie stabil. Adaugă câteva migdale pentru un plus de energie.

4. Merele: alege un măr în locul unei cești de cafea de dimineață și nu te vei simți doar trează, ci și sătulă. Zaharurile naturale dintr-un măr te vor pune în mișcare fără să lase să îți scadă brusc energia.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro

Mai multe articole despre:
alimente dimineaţă trezesti ajuta