MENIU

6 pași pentru un machiaj corect

Petru orice doamnă sau domnișoară, astăzi, machiajul este un lucru extrem de esențial. Și cum nu este ușor să te machiezi corect, frumos și sănătos, am apelat la sfaturile unuia dintre cei mai renumiți make-up artiști de la noi. Într-un interviu oferit Realitatea.net, Amalia Drăghici a povestit câteva dintre secretele unui make-up reușit și le pune la zid pe cele care abuzează de solar sau prea mult make-up. Ce trebuie să eviți și ce nu trebuie să lipseacă atunci când vine vorba de machiaj, într-un interviu generos cu frumoasa artistă Amalia Drăghici.

Cum pot fetele să își mențină tenul frumos și tânăr?

Atunci când vine vorba de frumuseţe, contrar opiniei generale, lungimea genelor, simetria sprâncenelor sau intensitatea rujului nu sunt atuuri fundamentale. În ziua de azi, frumuseţea a ajuns să fie sinonimă cu tinereţea şi prospeţimea. Deci, exclus ten încărcat, urme de acnee, pori dilatati sau pete solare, iar faptul că ai făcut parte din generaţia care credea că solarul este "cool" nu este o scuză. De aceea, în lunile cu "r" recomand tratamentele şi produsele cu efect de albire. Nu te lasă intimidată de denumiri de game precum "whitening", nici măcar "white" sau "new white". Aceste produse pe bază de vitamina C sau alte complexe de iluminare nu te vor transformă din Cenuşăreasa în Albă că Zăpadă, adică nu îţi vor schimbă nuanţă tenului. Ci, prin exfoliere delicată şi iluminare, se obţine un efect de uniformizare. Adică urmele coşurilor trecute, petele pigmentare şi pistruii îşi pierd din intensitate, oferindu-ţi un ten curat.

Care sunt efectele negative ale unui machiaj intens, făcut acasă, pe termen lung?

Atâta timp cât un machiaj este făcut corespunzător, urmând paşii primari în realizarea lui, precum şi rutina zilnică de demachiere, tonifiere şi hidratare, atât ziua cât şi seara, tenul nu are de suferit. Particulele de praf sau resturile de produse de machiaj ce nu au fost înlăturate total prin demachiere, încarcă excesiv pielea, iar aceasta îşi pierde luminozitatea naturală. Dacă mai adaugi şi deshidratarea, atunci intri uşor în categoria femeilor cu piele cu aspect tern. Câteva minute acordate săptămânal pentru a îndepărta cât mai delicat şi mai eficient toate impurităţile, dar fără să adaugi un stres suplimentar asupra tenului. Pielea chiar este sensibilă: să o mişti în toate direcţiile şi să o agresezi nu este deloc cea mai bună varianta. Fie că alegi să foloseşti un dispozitiv special de curăţare, fie că alegi un gomaj manual, fii consecvenţă.

Ce produse trebuie sa folosească un make-up artist pentru a nu distruge tenul?

Primul lucru pe care l-am învăţat la şcoală de make-up a fost "Igienă", şi aici vorbim despre igienă trusei de make-up (să ţii cont de termenul de valabilitate a produselor şi să cureţi periodic pensulele cu produse speciale). Eu, că make-up artist, consider primordială igienă pensulelor precum şi a produselor din trusa mea. După igienă urmează respectarea celor 3 paşi pentru realizarea unui machiaj impecabil: demachiere, tonifiere şi hidratare. Dacă ţii cont de aceste reguli, nu ai cum să greşeşti.

În ce masură se machiază corect fetele din Romania?

Din punctul meu de vedere, este un subiect delicat, dar mă bucur să văd că lucrurile evoluează spre bine iar femeile vor să se informeze şi să ştie cât mai multe în ceea ce priveşte acest capitol. Tindem să exagerăm în ceea ce priveşte machiajul şi să va dau şi un exemplu: în ceea ce priveşte machiajul de zi, care ar trebui să fie un machiaj natural, care să ne scoată în evidenţă trăsăturile, exagerăm punând prea mult accent, folosind culori inadecvate pentru momentul zilei. Machiajul de zi este un machiaj natural, construit din culori pământii, tenul este uniformizat atât cât este nevoie cu un corector sau un fond de ten lichid cu o acoperire uşoară iar pentru buze şi blush să folosim o nuanţă naturală, gen piersică.

Ce le recomanzi fetelor care nu obisnuiesc sa apeleze la serviciile unui make up artist?

Luate în calcul atunci când va machiaţi, o serie de detalii pot conferi instantaneu un aspect luminos, neted şi plin de vitalitate: peeling, hidratare şi luminozitate şi un makeup minimal.

Iată ce le mai eficiente tips& tricks folosite de un make-up artist:

1. Mizati pe o paletă cromatică bazată pe tonuri de bej cald, roşcat sau piersică. Pentru blush şi ruj, tot o nuanţă de piersică este optimă.

2. Folosiţi o pudră minerală, în cazul în care tenul necesită matifiere. Optaţi pentru o nuanţă cu un ton mai deschisă decât fondul de ten pentru a nu pată faţă.

3. Aplicaţi un highlight în textura cremoasă pe partea superioară a pomeţilor, pentru un efect radios de iluminare.

4. Hidrataţi tenul înainte de aplică machiajul. Trusa esenţială pentru un makeup care împrospătează lookul trebuie să conţină o baza hidratantă: serum, crema şi primer, de aplicat înaintea fondului de ten.

Spune-ne câteva lucruri despre tine: experiență, cum ai intrat în această lume, ai lucrat cu personalități?

Prima experienţă cu " lumea magică a culorilor" am avut-o la vârstă de 10 ani când cotrobăiam prin trusa de cosmetice a mătuşii mele. După o perioada de rătăcire frumoasă, am ales să fiu make-up artist, şi asta pentru că este meseria care mă face să mă simt cel mai bine. Nu a fost un drum uşor, dar a fost şi este frumos. Am avut norocul să pot studia în afară, şi mai exact în Londra, toate tainele machiajului. Cursurile urmate m-au ajutat să înţeleg mai bine acest domeniu plin de culoare, dar şi să cunosc şi să lucrez alături de make-up artişti de renume. Activitatea profesională am început-o în anul 2010, colaborând cu diverse reviste din România, precum şi fotografi freelanceri sau renumiţi, realizând machiaje fashion şi beauty.

Mai multe articole despre:
machiaj ten make-up artist Amalia Draghici