MENIU

5 pași să scapi de sărăcie: trucuri care te scapă de bătăile de cap!

Dacă te confrunți cu probleme financiare, cheltui prea mulți bani sau ai sufiecienți, dar nu poți niciodată să pui deoparte, specialiștii au pregătit pentru tine un ghid în 5 pași ca să scapi de stresul banilor. În primul rând trebuie să recunoști că te confrunți cu probleme, apoi trebuie să îți faci un buget de care să te ții și să nu eziți să ceri ajutorul atunci când ai nevoie.

Primul pas este să recunoști că problemele financiare îți creează stări de anxietate, altfel șansele de reușită sunt extrem de mici. Trebuie să îți faci timp să îți verifici toate facturile și documentele de plată și să stabilești dacă chiar te confrunți cu sărăcia sau dacă abia te descurci cu cheltuielile. Dacă da, stabilește cât de gravă e problema. Ca să poți scăpa de problemă, trebuie să realizezi cât de gravă e. Ți se recomandă, dacă poți, să pui pe cineva în care ai încredere să deschidă facturile în locul tău.

Pasul 2 este să îți creezi un buget. După ce ai stabilit cât plătești, trebuie să vezi și cât îți intră în cont. Stabilește ce bani îți rămân după ce ai plătit tot de ai de plătit. Dacă știi câți bani îți permiți să cheltui lunar, atunci deții controlul mult mai bine. Aplicațiile gratuite preum Yolt sau Money Dashboard te pot ajuta să te chivernisești mai bine.

Cere ajutorul dacă ai nevoie. Acesta este cel de-al treilea pas și trebuie urmat în cazul în care cheltuielile sunt atât de mari încât nu te mai descurci singur. Unele companii care furnizează utilități acceptă să te taxeze mai puțin sau în rate în cazul în care nu îți permiți să plătești tot din prima.

O pușculiță te va ajuta să scapi de o parte a problemelor financiare

Ia-ți o pușculiță și încearcă să pui deoparte niște bani în fiecare lună. Este cel de-al patrulea pas să scapi de problemele financiare. Acest fond va fi folosit pentru cheltuieli neprevăzute și se va dovedi de mare ajutor.

Ultimul pas este să înțelegi care este relația dintre tine și modul în care cheltui banii. Poți intra în depresie din cauza banilor nu doar dacă te afli la limita sărăciei, ci și dacă ai suficienți și te panichezi când cumperi lucruri. Asta poate fi din cauza că ai trăit într-o familie cu probleme financiare și nu vrei să ajungi în aceeași situație, sau ai avut un șoc financiar la un moment dat. Întreabă-te dacă te-ai simți mai bine să ai mai mulți bani în cont sau dacă îi poți folosi pentru a-ți cumpăra lucruri care să te facă fericit.

Mai multe articole despre:
economie bani probleme financiare