MENIU

Șeful Vămii Sculeni și 2 subalterni, reținuți într-un uriaș dosar de luare de mită

3 polițiști luau mită pentru a închide ochii la ilegalităti / arhiva Foto: Inquam Photos

Șeful punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, din județul Iași, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea a 9 infracțiuni de luare de mită. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale. Alți 2 polițiști au ajuns și ei în spatele gratiilor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2023, a subcomisarului de poliție Cristian Mancaș, șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, pentru comiterea a 9 infracțiuni de luare de mită.

Alături de acesta au mai fost reținuți Gabriel Alexandru Bertea agent de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, pentru luare de mită (șase fapte), dare de mită și complicitate la luare de mită, și Iulian Teofil Baciu, agent de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, pentru luare de mită și dare de mită.

MITĂ PE BANDĂ RULANTĂ LA PTF Sculeni

Anchetatorii DNA Iași arată că în perioada 07 iulie – 08 noiembrie 2023, inculpații Mancaș Cristian, Bertea Gabriel-Alexandru și Baciu Iulian-Teofil, în calitățile menționate mai sus, în mod repetat, ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani (până la 700 euro), necuantificate până în prezent, de la persoane care efectuau activități de transport de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene.

 

În schimbul banilor, cei trei polițiști de frontieră ar fi favorizat trecerea coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul peste graniță a anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile.

 

Mai multe articole despre:
mita valea sculeni spaga vamesi arestati