MENIU

Procuroarea care a dat-o în judecată pe Kovesi, aviz negativ pentru ocuparea unei funcții de conducere în DNA. Avizul CSM este consultativ

Mihaiela Iorga în timpul interviului acordat membrilor CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, de numire ca șef al Secției de combatere a corupției din DNA a procuroarei Mihaiela Moraru-Iorga. Avizul este însă consultativ. Iorga a mai lucrat în DNA și a dat-o în judecată pe șefa de atunci a instituției, Laura Codruța Kovesi.

Potrivit ordinii de zi, avizul negativ pentru Moraru-Iorga a fost dat de Secţia pentru procurori a CSM cu majoritate - 1 vot „da”, 5 voturi „nu”, scrie HotNews.

Tot marți, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au avizat favorabil propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA a procurorului Ionuț Ardeleanu și de numire în funcţia de procuror șef al Secției de combatere a criminalității organizate din DIICOT a procurorului Adrian Petre Todoran.

Pentru funcțiile de procuror-șef de secție pentru Secția de combatere a traficului de droguri și Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, ambele în cadrul DIICOT, ministrul Justiției nu a formulat nicio propunere.

 

Mihaiela Moraru Iorga lucrează acum în Parchetul General și se ocupă de dosarele penale care îi vizează pe magistrați, după desființarea controversatei Secții speciale.în care a activat.

 

Mihaiela Moraru Iorga a devenit cunoscută pe vremea când lucra la DNA şi a avut un conflict cu şefa ei, Laura Codruţa Kovesi.

 

În iulie 2017, Kovesi a semnat un ordin de revocare a Mihaielei Iorga din funcţia de procuror DNA, după care aceasta şi-a dat şefa în judecată, cerând despăgubiri de 10.000 de euro, susţinând că asupra ei au fost făcute presiuni de ordin moral şi emoţional. Procesul s-a încheiat cu anularea ordinului de revocare, fără plata unor despăgubiri.

 

Conflictul dintre cele două a continuat, Moraru Iorga acuzând-o pe Kovesi că a chemat-o în birou şi ar fi fost întrebată dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Mai multe articole despre:
Mihaiela Moraru aviz negativ CSM Kovesi