MENIU

Mihai Fifor si Răzvan Cuc, audiați la DNA Timișoara în dosarul șpăgilor de la PSD Arad. Fifor: Dezavuez în mod ferm. Respect legea

Mihai Fifor si Răzvan Cuc sunt citați astăzi la DNA Timișoara.Cei doi au fost chemați de procurori ca martori în dosarul șpăgilor de la PSD Arad.

După audiere, fostul ministru de Interne a declart că nu avea cunoștință despre acest caz.

„Vreau să spun că nu am cunoștință de ce s-a întâmplat în acest dosar. Am văzut în presă. Dezavuez în mod ferm. Respect legea. Pe de alta parte, sprijin activitatea instituțiilor abilitate pentru a face lumină în acest cez pentru ca lucrurile să fie lămurite cum prevede lege. E important să se finalizeze acest caz”, a spus Mihai Fifor.

Și fostul ministru al Transporturilor a fost audiat la DNA Timișoara în jurul prânzului. Și acesta a declarat după audire că aflat despre acest caz din Presă și că are calitatea de martor.

În același dosar a mai vost audiată vineri și Luminiţa Jivan, preşedintele PSD Caraş- Severin. După audiere, aceasta a declarat că nu are nicio legătură cu presupusele șpăgi primite.

Procurorii au refăcut traseul mitei în cazul de corupţie de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Banii proveniţi din fraudarea unor concursuri de angajare, din taxele lunare pentru menținerea în funcții de conducere, ori din taxe de "protecție" ajungeau la casieria organizației județene de partid a PSD, notează anchetatorii.

Potrivit unor surse, fosta şefă a partidului - Viorica Dăncilă ştia despre colecta de la Arad. Trei persoane, printre care și șeful de la Drumuri și Poduri Timișoara, au fost plasate sub control judiciar, iar în dosar sunt vizați și trei parlamentari PSD.

Potrivit procurorilor DNA, existau mai multe modalități prin care sumele de bani ajungeau în casieriea partidului. Aceste sume de bani erau negociate spun procurorii, între 4000 de euro și 10.000 de euro, decizia era analizată, iar decizia finală era luată de deputatul PSD de Arad - Dorel Căprar.

Mega-dosarul de corupţie "PSD Arad": Posturile publice se ”cumpărau” cu sume între 5.000 și 10.000 de euro

Mai multe articole despre:
Fifor Cuc DNA