MENIU

Darius Vâlcov, bancher la Milano?! Ce spun apropiații ministrului care a fugit de închisoare

Darius Vâlcov (Inquam Photos)

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este în continuare de negăsit de când a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul tablourilor ascunse în pereți. Fostul primar din Slatina și ministru de Finanțe ar avea în Italia o afacere care se ocupă cu acordarea de împrumuturi cu dobânzi consistente. Firma s-ar afla într-o vilă impresionantă despre care se presupune că i-ar aparține tot lui Vâlcov.

Darius Vâlcov s-ar afla în Milano, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, acolo unde și-ar fi deschis o afacere tip IFN, potrivit fostul viceprimar al municipiului Slatina, condus în trecut de Vâlcov.

 

„Face camătă, are un fel de bancă, împrumută, e un fel de camătă legalizată pe care o practică la Milano, unde este de vreo doi ani ca să scape de brațul legii și uite așa e un mare bancher la Milano acest infractor.” a declarat Valeriu Matei, fostul viceprimar din Slatina.

 

De altfel, încă din vara lui 2020 presa a dezvăluit că fostul ministru de Finanțe și eminență cenușie economico-finaciară a lui Liviu Dragnea și-a înființat o firmă la Milano, într-o vilă cu 2 etaje și terasă pe acoperiș.

 

De altfel, s-a speculat că imobilul ar fi chiar locuința lui Darius Vârlcov.

Firma îl avea ca unic acționar pe acesta și activa în industria alimentară en-gros, cu vânzări anuale de aproximativ 120 de mii de euro.

 

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare de Curtea Supremă pentru trafic de influență și spălare de bani. El a fost dat în urmărire generală de Poliția Română.