MENIU

Cel mai sadic criminal român din ultimele decenii ar putea fi eliberat. A JURAT că se va răzbuna

Toma Gheorghe în emisiunea Anchetele comisarului Antonescu

Cel mai periculos criminal român în viață este la un pas de libertate. Gheorghe Toma, în vârstă de 82 de ani și închis pe viață pentru omor are șanse mari să iasă din închisoare, la sfârșitul acestei luni.

Considerat cel mai sadic ucigaș din ultimele decenii, acesta ar putea ieși din penitenciar pe 20 septembrie 2023, dată stabilită de magistrații de la Judecătoria Timișoara.

 

În urmă cu un an, acestuia i-a fost respinsă cererea de părăsire a penitenciarului, pe motiv că nu a dat suficiente dovezi că s-a reabilitat. Gheorghe Toma și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în închisoare. Prima condamnare a primit-o în anul 1958, pentru furt, iar în 1974 a primit 25 de ani de detenție, după ce a omorât doi soți cu un topor.

În 1988, Nicolae Ceaușescu l-a grațiat, dar în 1995 Toma a fost din nou condamnat pentru furt. A mai stat închis câțiva ani, după care, în 1999, a primit 3 ani de închisoare pentru proxenetism.

 

În 2001 a fost eliberat condiționat, pentru bună purtare, însă doi ani mai târziu l-a ucis pe un italian cu 20 de lovituri de cuțit. În timp ce era judecat pentru uciderea italianului, Toma a mărturisit cele mai ORIBILE crime: și-a ucis FIICA și concubina. Pe amândouă le-a tranșat, după ce le-a omorât, iar resturile le-a aruncat de pe un pod. În martie 2012,  Gheorghe a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de omor deosebit de grav. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

În martie 2022, Tribunalul Cluj i-a respins o cerere de liberare condiționată. Ucigașul a jurat răzbunare după ce va fi eliberat din închisoare. El a promis că nu va avea liniște până nu își va ucide toate rudele, potrivit Newsweek.