MENIU

Bogdan Licu se gândește să candideze la șefia Parchetului General

Procurorul general interimar Bogdan Licu a venit, marți dimineața, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde plenul alege conducerea instituției pentru anul 2020.

În 2019, instituția a fost condusă de Lia Savonea, care a luat mai multe decizii discutabile care i-au atras critici dure din partea asociațiilor de magistrați.

Licu a fost întrebat de jurnaliști dacă va candida pentru a ocupa funcția de procuror general, având în vedere că luni Ministerul Justiției a declanșat concursul și a anunțat calendarul pentru procedura de selecție pentru procurorii ce vor fi propuși să conducă Parchetul General, DNA și DIICOT.

Licu a spus că se gândește serios să se înscrie și el în competiția pentru funcția de procuror general.

"Nu suntem astazi aici pentru depunerea unei candidaturi, suntem aici ca sa votam noua conducerea a CSM. Ma gandesc foarte serios la acest lucru (sa-mi depun candidatura, n.red.), dar inca nu am luat o decizie", a declarat Licu, precizand ca el considera ca procurorii trebuie sa devina mai activi, sa se sesizeze si din oficiu si nu doar sa astepte sa fie sesizati.

Întrebat de ce crede că s-a ajuns în această situație și dacă el consideră ca procurorii sunt timorați, Licu a spus că ceea ce s-a întamplat în ultimii ani poate explica situația actuală.

"Nu stiu daca neaparat timorare, dar o demotivare in ultimii ani de zile, cu toate atacurile asupra noastra. Depinde de fiecare procuror in parte cat e de calit in aceasta lupta, de la caz la caz. Dar unii s-au simtit demotivati si au fost intr-o asteptare... nu stiu ce asteapta", a mai spus Licu.

Mai multe articole despre:
bogdan licu