MENIU

Zelenski, mesaj dur pentru Moscova: "Sentimentul de ÎNFRÂNGERE devine tot mai puternic în Rusia". Ce le-a transmis ucrainenilor

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Rusia eşuează la scară mare în invazia sa asupra Ucrainei, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, la opt luni de la declanşarea războiului, pe 24 februarie.

"Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume", a afirmat liderul de la Kiev, în mesajul său video de luni seara, relatează DPA, citată de Agerpres.

"Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia", a mai spus Zelenski, adăugând că în timp ce altădată Rusia era un actor politic important, astăzi Moscova este din ce în ce mai izolată pe plan internaţional.

Zelenski a subliniat că forţele ucrainene continuă să elibereze în fiecare zi teritorii ocupate de ruşi, menționând că întreaga Ucraină, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, va fi eliberată.

În ciuda acestor reușite, el i-a avertizat însă pe ucraineni că iarna ce va urma va fi "cea mai grea din istoria noastră", din cauza pagubelor provocate de atacurile ruse infrastructurii energetice a țării. 

Mai multe articole despre:
zelenski mesaj zelenski rusia