MENIU

Zborul MH370. Vești de ultimă oră despre AVIONUL DISPĂRUT

<p>Zborul MH370. Vești de ultimă oră despre AVIONUL DISPĂRUT</p>

Un submarin britanic participă la operațiunile de căutare din Oceanul Indian, alături de nave de suprafață, avioane și elicoptere, pentru localizarea avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, relatează AFP.

Submarinul HMS Tireless a sosit în zona căutărilor și 'va putea să contribuie la eforturile de localizare a avionului datorită capacităților sale avansate de căutare sub apă', a anunțat Royal Navy.

Nava britanică HMS Echo urmează să sosească în zonă pentru a însoți nava marinei australiene Ocean Shield, care a părăsit portul Perth (vestul Australiei) luni seara și are la bord o sondă de 35 kilograme atașată la capătul unui cablu pentru a capta undele sonore ale cutiilor negre ale avionului dispărut.

Operațiunile de căutare a avionului malaezian acoperă o suprafață maritimă de 319.000 km2 (echivalentă cu suprafața Norvegiei) și chiar dacă este stabilit un perimetru mai redus pentru sonarul american, acesta trebuie tractat cu o viteză de 5 km/h pentru a putea detecta semnale.

Mai multe articole despre:
avion pilot MH370