MENIU

Vitali Klitschko, la Summitul de la Madrid: „Rusia trebuie să plătească un preț foarte mare”

Vitali Klitschko, la Summitul de la Madrid

Vitali Klitschko - primarul de la Kiev participă zilele acestea la Summitul de la Madrid, acolo unde liderii alianței își propun să decidă „schimbări fundamentale”. 

„Prieteni! Sunt alături de fratele meu la deschiderea summitului istoric NATO, de la Madrid. A început cu un discurs al Secretarului General al Alianței, Jens Stoltenberg.

Războiul cu care Rusia a invadat Ucraina amenință securitatea și pacea mondială, a provocat criza alimentară și energetică. Și forțează statele Alianței să implementeze transformarea apărării colective.

Prin urmare, NATO va adopta un nou concept strategic la Madrid. Și, de asemenea, potrivit cuvintelor domnului Stoltenberg, sunt de acord cu un pachet larg de sprijin pentru Ucraina. Principalul lucru este că Alianța este pregătită și va sprijini ucrainenii în lupta pentru independență și libertate. Pentru că, va rezista Ucraina-va rezista lumii democratice. Prin urmare, a subliniat Secretarul General al NATO, nu pot înceta să susțină Ucraina.

Iar Rusia trebuie să plătească un preț foarte mare pentru cruzimea pe care o comite în încercarea de a distruge statul ucrainean și cetățenii săi”, a fost mesajul transmis de Vitali Klitschko.

Liderii celor 30 de state membre ale NATO se reunesc, începând de marți, la Madrid, pentru discuții în cadrul a ceea ce mulți se așteaptă să fie cel mai important summit al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord din ultimele decenii. La peste patru luni de când Vladimir Putin a invadat Ucraina, NATO se pregătește să-și demonstreze unitatea împotriva agresiunii ruse.

La 25 ani de la precedentul summit din capitala Spaniei, unde Alianța număra doar 16 state membre, Alianța Nord-Atlantică își va adopta următorul Concept Strategic, document care va avea o greutate net superioară declarației comune a summitului. Este de așteptat și ca Alianța să întreprindă măsuri suplimentare pentru a crește descurajarea împotriva Rusiei.

Alianța își va defini obiectivele și prioritățile pentru următorul deceniu, adoptând și adaptând instrumentele pentru atingerea acestora. Piatra de temelie a NATO rămâne legătura transatlantică și garanțiile oferite de Articolul 5 din Tratatul de la Washington.

Mai multe articole despre:
primar kiev madrid summit