MENIU

VIDEO | Mark Zuckerberg...„luat de val”. Videoclipul devenit viral al fondatorului Facebook

Fondatorul Facebook, val de critici și ironii pe social media. Facebook/Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a celebrat Ziua Națională a Statelor Unite prin fluturarea unui steag american în timp ce glisează deasupra apei pe o placă de surf electrică. Videoclipul postat de acesta a atras un adevărat val de ironii pe rețelele sociale, relatează CNBC.

În videoclip, Zuckerberg poate fi văzut glisând deasupra apei cu steagul SUA în mână în timp ce imnul statului Virginia de Vest, „Take me Home, Country Roads” sună în fundal.

Șeful Facebook pare să fie la bordul unei plăci de surf electrice produse de Lift Foils, ce costă 12.000 de dolari. Cofondatorul acestei companii a dezvăluit anterior că Zuckerberg deține mai multe plăci de acest fel.

Nu toată lumea a fost încântată de videoclip, acesta fiind ironizat pe larg pe platformele sociale.

„L-am văzut eu, acum trebuie să îl vedeți și voi. Îmi pare rău. Nu eu am făcut regulile”, a notat un utilizator într-o postare pe Twitter care s-a viralizat.

Alții au glumit că „Zuckerberg ar fi reușit să unească stânga și dreapta în America: însă nu în felul în care a intenționat”.


Un alt utilizator a comentat pe Facebook că Zuckerberg ar trebui să adauge data viitoare „un cheesburger și/sau artificii în asta (videoclip) pentru a fi 'FULL AMERICA'”.

Critici puternice

Videoclipul postat de Zuckerberg vine în contextul în care Facebook este ținta unor critici puternice în Congresul american.

Legiuitorii republicani acuză Facebook de cenzurarea vocilor conservatoare de pe platforma sa în timp ce democrații afirmă că aceasta nu face suficiente lucruri pentru a combate discursul care incită la ură, mai ales ca urmare a luării cu asalt a Capitoliului de la Washington pe 6 ianuarie.

Compania lui Zuckerberg a fost de asemenea criticată pentru intenția Instagram, o companie pe care Facebook o deține, de a lansa o versiune Instagram pentru copii.

O scrisoare deschisă semnată de 40 de procurori generali ai statelor americane în luna mai a cerut Facebook să renunțe la acest proiect, notând că „Facebook are o istorie de a eșua în protejarea copiilor pe platformele sale”.

WhatsApp, o altă companie deținută de Facebook, a fost la rândul ei puternic criticată la nivel internațional din cauza noilor politici de confidențialitate care ar forța utilizatorii aplicației să accepte colectarea datelor lor în scopuri comerciale.

În luna mai Germania a devenit prima țară din lume care a interzis WhatsApp să colecteze date de la utilizatorii săi, compania anunțând însă că decizia nu va împiedica implementarea noilor politici privind confidențialitatea.

Mai multe articole despre: