MENIU

Vicepremier rus: Semnarea contractului privind cumpărarea de nave Mistral a fost o eroare

<p>Vicepremier rus: Semnarea contractului privind cumpărarea de nave Mistral a fost o eroare&nbsp; </p>

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat, joi, că semnarea contractului, privind cumpărarea de către Rusia a unor nave franceze Mistral, a fost o eroare a fostului ministru rus al apărării, Anatoli Serdiukov, relatează agenția RIA Novosti, citată de Agerpres. 

''M-am opus mereu semnării contractului și l-am considerat întotdeauna o afacere personală a dlui Serdiukov. Dacă ai nevoie de ceva pentru a-ți asigura securitatea, trebuie mai degrabă să cumperi tehnologii pentru a construi ceea ce vrei în interiorul țării tale. Situația cu Mistral arată caracterul nefast pe care-l are independența tehnologică față de un alt stat'', a explicat vicepremierul rus.

Pe de altă parte, consilierul președintelui rus pentru cooperare tehnico-militară, Vladimir Kojin, a precizat că Rusia așteaptă răspunsul Franței, până la sfârșitul acestui an privind livrarea Mistral.

Reamintim că pe 25 noiembrie, președintele francez, François Hollande, a suspendat livrarea către Rusia a unei prime nave Mistral, invocând situația actuală din estul Ucrainei.

 

 

Mai multe pe Agerpres.