MENIU

VENEZUELA. Guvernul anunță dejucarea unui "atac terorist" asupra unei baze militare

Guvernul venezuelean a anunţat duminică dejucarea a ceea ce a numit a fi un 'atac terorist' împotriva unei baze a armatei, după apariţia unei înregistrări video în care un grup de bărbaţi în uniformă militară declară că au iniţiat o rebeliune împotriva preşedintelui socialist Nicolas Maduro, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit unei surse militare citate de agenţia EFE, au fost arestaţi cel puţin opt dintre cei circa 20 de insurgenţi, printre cei arestaţi numărându-se şi trei ofiţeri. De asemenea, zeci de protestatari civili veniţi la acea bază militară să susţină grupul rebel au fost dispersaţi de forţele de ordine.

În înregistrarea video transmisă în cursul dimineţii, 'căpitanul Juan Caguaripano' şi 'comandantul operaţiunii, David Carabobo', anunţă că se răzvrătesc împotriva 'tiraniei ucigaşe a lui Nicolas Maduro', ei susţinând însă că acţiunea lor nu este o 'lovitură de stat'.

În contextul gravei crize politico-economice prin care trece de mult timp Venezuela, serviciul militar de informaţii al acestei ţări a arestat în ultimele luni mai mulţi militari bănuiţi că intenţionau să pornească o insurecţie împotriva autorităţilor de la Caracas.

Mai multe articole despre:
Venezuela bază militară