MENIU

Vești cumplite din Siria. ”Situația e dincolo de orice imaginație”. Avertisment sumbru al ONU

Ghouta de Est, Siria

Situația din enclava rebelă Ghouta de Est este dincolo de orice imaginație, a anunțat ONU, după câteva zile în care bombardamentele forțelor pro-Damasc au făcut sute de victime.

Trei zile de bombardamente au ucis cel puțin 250 de oameni, mulți dintre ei copii, în enclava rebelă Ghouta de Est, aflată lângă Damasc, notează BBC.

Armata siriană susține că eliberează regiunea de teroriști. Opoziția, organizațiile umanitare și ONU vorbesc însă despre o tragedie greu de descris.

Asaltul asupra ultimei enclave majore controlate de rebeli a crescut în intensitate duminică.

Forțele pro-Damasc, susținute de Rusia, au bombardat masiv zona. Cel puțin șase spitale au fost printre țintele acestor bombardamente.

”Rachetele și bombele cad peste noi ca ploia. Nu ai unde să te ascunzi de acest coșmar”, a declarat un jurnalist apropiat de opoziție.

Printre sutele de morți se află nu mai puțin de 50 de copii. 1200 de oameni sunt răniți, iar spitalele nu mai fac față.

Situația este dincolo de orice imaginație, a declarat coordonatorul regional al ONU, Panos Moumtzis pentru BBC.

Ultimul convoi umanitar a intrat în zonă în noiembrie anul trecut. Pâonea costă de 22 de ori mai mult decât în restul țării și mulți copii sunt malnutriți.

Ghouta de Est este dominată de facțiunea islamistă Jaysh al-Islam, dar Hayat Tahrir al-Sham, o alianță jihadistă afiliată al-Qaida este de asemenea prezentă.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Siria Damasc Ghouta de Est