MENIU

Val de amenințări cu bombă în Germania. A fost închisă gara din Berlin, dar și sediul partidului cancelarului Olaf Scholtz

Val de amenințări cu bombă în Germania. Mai multe instituţii din Berlin au raportat alerte, după cele similare care au vizat luni mai multe şcoli şi organizaţii media în alte părţi ale Germaniei.

Poliţia a declarat că gara centrală din Berlin a fost afectată. Operatorul de transport feroviar Deutsche Bahn a primit un e-mail cu ameninţări în timpul nopţii, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei marţi dimineaţă, potrivit agenției DPA, citată de Agerpres.

 

Poliţia a anunţat că postul de televiziune RTL şi Willy-Brandt-Haus, sediul Partidului Social Democrat din Germania (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, au fost de asemenea afectate de o ameninţare cu bombă.

 

Biroul de Federal de Investigaţii Criminale a fost sesizat. O purtătoarea de cuvânt a poliţiei nu a oferit mai multe detalii.

Mai multe ameninţări cu bombă au fost primite luni şi marţi de mai multe şcoli din Germania, precum şi de posturi de radio şi de canalul public de televiziune ZDF.

Amenințări asemănătoare au fost înregistrate în ultima săptămână și în Franța, ținte predilecte în această țară fiind aeroporturile și Palatul Versailles, evacuat duminică pentru a șaptea oară în 8 zile din cauza situației.