MENIU

Un partid extremist din Cehia vrea să difuzeze un film anti-islam

Un partid de extremă-dreapta din Cehia intenţionează să difuzeze pe pagina sa Internet un film cu conţinut extrem de critic la adresa Islamului. Producţia intitulată "Fitna", adică "Discordia" în limba arabă, realizată de politicianul olandez Geert Wilders, a provocat numeroase controverse şi reacţii de indignare în mediile politice de la Haga.

Într-un comunicat difuzat pe pagina web a Partidului Naţional se afirmă că difuzarea filmului respectiv constituie "o reacţie faţă de laşitatea politicienilor olandezi şi a Uniunii Europene deoarece răspândesc teama şi nu îl susţin pe Wilders în lupta sa împotriva Islamului".

"Difuzarea acestui film este o ripostă la adresa teroriştilor islamici, care prin şantaj şi atacurile lor, rănesc ţările noastre", se mai precizează în comunicat.

Ministerul ceh de Interne a criticat propunerea, pe care o consideră drept "o idee stupidă" a unor "idioţi care caută să îşi facă publicitate". Cea mai bună apărare împotriva acestora este să fie ignoraţi, a mai declarat oficialul citat.

Un mare furnizor american de Internet a sistat duminică să mai ofere spaţiu pentru filmul lui Wilders.

Guvernul olandez a încercat în două rânduri, însă fără succes, să îl convingă pe Wilders să renunţe la intenţiile sale, de teama unei reacţii din partea lumii musulmane comparabile cu cea generată de publicarea caricaturilor în care apărea Profetul Mahomed într-un cotidian danez.
Mai multe articole despre:
film internet islam Cehia partid extremist Geert Wilders