MENIU

Un parlamentar și-a pierdut familia în tragedia aviatică din Etiopia

Tragedie aviatică în Etiopia, acolo unde un avion Boeing 737 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea din capitala Addis Abeba. Aparatul de zbor se îndrepta către Nairobi, capitala Kenyei. Toţi cei 157 de oameni aflaţi la bord au decedat. Printre ei se aflau și zeci de străini. Anton Hrnko, parlamentar slovac în vârstă de 64 de ani, și-a pierdut soția și cei doi copii ai săi.

Avionul companiei Ethiopian Airlines a decolat la 08.38 de pe aeroportul Bole din Addis Abeba. 6 minute mai târziu, turnul de control a pierdut legătura cu piloţii, iar avionul a căzut la 60 de kilometri de capitala Etiopiei. 

Aeronava avea la bord oameni din zeci de ţări - 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului. Echipele de salvare şi căutare ajunse la faţa locului nu au mai putut salva însă pe niciunul dintre ei. 

Avion Boeing 737 cu 157 de pasageri, prăbușit. Nu sunt supraviețuitori. FOTO

Printre victimele tragediei aviatice se numără şi zeci de străini, printre care unii din Italia, Franţa, Marea Britanie, Canada sau Israel. Directorul companiei aeriene susţine că pilotul a cerut să se întoarcă din cauza faptului că întâmpina probleme. Avionul era unul nou şi fusese dat în folosinţă de numai patru luni. 

Anton Hrnko a scris pe Facebook că și-a pierdut soția și cei doi copii în tragedia aviatică din Etiopia.

”Cu tristețe profundă, vă anunț că draga mea soție, Blanka, fiul meu, Martin și fiica mea, Michala, au murit în dezastru

Mai multe articole despre:
parlamentar doliu tragedie aviatică Etiopia